18 °C Budapest

A Vienna Insurance Group az albán biztosítási piacra való belépést tervezi

Pénzcentrum
2007. március 23. 09:49

A Wiener Städtische Versicherung AG Vienna Insurance Group az albán biztosítási piacra való belépést tervezi. A TBIH Financial Services Group N.V. (TBIH), amelyben a Wiener Städtische Versicherung AG Vienna Insurance Group többségi tulajdonos1, ehhez egy memorandumot (Memorandum of Understanding) írt alá a tiranai székhelyű Sigma Sh.a. legalább 60%-nak megszerzésére.

A nem-életbiztosításokkal foglalkozó Sigma Biztosítót 1998-ban alapították. A biztosító egy macedóniai leányvállalattal és egy koszovói kirendeltséggel rendelkezik és kb. 160 munkatársat foglalkoztat.

"A Vienna Insurance Groupnak a Sigma Sh.a. biztosítón keresztül lehetősége nyílik arra, hogy belépjen egyszerre három új, még nagy lehetőségeket rejtő biztosítási piacra. Az anyavállalat Albániában a második legnagyobb biztosítótársaságként a piacon már jó pozíciókkal rendelkezik."- vélekedik Dr. Günter Geyer, a Wiener Städtische Versicherung AG Vienna Insurance Group vezérigazgatója. "Ezzel a tranzakcióval a Vienna Insurance Group egyre több - már 20 országban - lesz jelen és egy egyedülálló piacnyitást mutat fel a dinamikusan fejlődő közép- és dél-kelet-európai térségben."

A Sigma Sh.a. a 2006-os üzleti évben összesen 15 millió euró díjbevételt ért el a három országban. Ennek súlypontját a gépjárműbiztosítások jelentik. Albániában a Sigma Sh.a. 19% körüli piaci részesedéssel birtokolja a piaci rangsor előkelő második helyét. Összesen 25 kirendeltségéből, illetve biztosítási ügynökeiből álló hálózatával a Sigma Sh.a. az egész régiót lefedő értékesítési struktúrával rendelkezik.

Az albán biztosítási piac 2005-ben kb. 32 millió euró díjbevételt ért el. Albánia díjbevétele (a GDP %-ban) 0,5%, szemben az érettebb nyugat-európai piacok 8,6%-val, így Albániának még sok időre lesz szüksége a felzárkózáshoz.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 26. 05:00
Túlnőtte magát a koronavírus-járvány alatti keresletfelfutás idején az Amazon. Az online kiskeresked...
MEDIA1  |  2022. május 25. 16:48
Automatizált stúdió segíti a 200 munkatárs munkáját.
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 24. 20:35
Vettem ma Metát (FB) 180 dollárért, már egy ideje kinéztem magamnak. Tartani nem szeretném sokáig, s...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?