17 °C Budapest

A Vienna Insurance Group az albán biztosítási piacra való belépést tervezi

Pénzcentrum
2007. március 23. 09:49

A Wiener Städtische Versicherung AG Vienna Insurance Group az albán biztosítási piacra való belépést tervezi. A TBIH Financial Services Group N.V. (TBIH), amelyben a Wiener Städtische Versicherung AG Vienna Insurance Group többségi tulajdonos1, ehhez egy memorandumot (Memorandum of Understanding) írt alá a tiranai székhelyű Sigma Sh.a. legalább 60%-nak megszerzésére.

A nem-életbiztosításokkal foglalkozó Sigma Biztosítót 1998-ban alapították. A biztosító egy macedóniai leányvállalattal és egy koszovói kirendeltséggel rendelkezik és kb. 160 munkatársat foglalkoztat.

"A Vienna Insurance Groupnak a Sigma Sh.a. biztosítón keresztül lehetősége nyílik arra, hogy belépjen egyszerre három új, még nagy lehetőségeket rejtő biztosítási piacra. Az anyavállalat Albániában a második legnagyobb biztosítótársaságként a piacon már jó pozíciókkal rendelkezik."- vélekedik Dr. Günter Geyer, a Wiener Städtische Versicherung AG Vienna Insurance Group vezérigazgatója. "Ezzel a tranzakcióval a Vienna Insurance Group egyre több - már 20 országban - lesz jelen és egy egyedülálló piacnyitást mutat fel a dinamikusan fejlődő közép- és dél-kelet-európai térségben."

A Sigma Sh.a. a 2006-os üzleti évben összesen 15 millió euró díjbevételt ért el a három országban. Ennek súlypontját a gépjárműbiztosítások jelentik. Albániában a Sigma Sh.a. 19% körüli piaci részesedéssel birtokolja a piaci rangsor előkelő második helyét. Összesen 25 kirendeltségéből, illetve biztosítási ügynökeiből álló hálózatával a Sigma Sh.a. az egész régiót lefedő értékesítési struktúrával rendelkezik.

Az albán biztosítási piac 2005-ben kb. 32 millió euró díjbevételt ért el. Albánia díjbevétele (a GDP %-ban) 0,5%, szemben az érettebb nyugat-európai piacok 8,6%-val, így Albániának még sok időre lesz szüksége a felzárkózáshoz.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?