Electric car in charging

Fontos bejelentést tett Elon Musk: kiderült, mikor indul az évek óta várt Tesla Roadster gyártása

2024. február 28. 16:18

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója bejelentette, hogy a vállalat jelentősen felülmúlta az új Roadster elektromos sportautó célkitűzéseit, ennek köszönhetően terveik szerint az év végéig bemutatják a szériatervet, a gyártást pedig jövőre kezdik meg – írja a Reuters.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója bejelentette, hogy a vállalat jelentős előrelépést tett az új Tesla Roadster tervezésében. Az X platformján közzétett nyilatkozatában Musk elárulta, hogy a Roadster szériatervét az év végéig lezárják és a nagyközönség elé tárják. A Tesla eredetileg 2017 végén hozta nyilvánosságra a négyüléses, akkumulátoros Roadster terveit, amelyek szerint az autónak 2020-ban kellett volna megjelennie a piacon.

Musk 2021-ben, a globális ellátási láncok kapcsán felmerült kihívásokra hivatkozva kénytelen volt 2023-ra halasztani a Roadster piaci bevezetését, azonban most már optimistán nyilatkozik arról, hogy a Tesla képes lesz jövőre beindítani a régóta várt következő generációs Roadster gyártását. A fejlemények új fejezetet nyitnak mind a Tesla, mind az elektromos sportautók piacának történelmében.

A Tesla részvény árfolyam alakulását itt követheted ÉLŐBEN!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem