Esztergom, 2022. október 20. Késztermék ellenõrzés az üzemrész fényfolyosójában az esztergomi Suzuki-gyárban 2022. október 19-én.MTI/Szigetváry Zsolt

Vége a Suzuki egyeduralmának? Ezek most a magyarok kedvenc népautói, itt a friss toplista

2023. április 4. 16:04

Az első negyedévben több személyautó állt forgalomba Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában - derült ki a Datahouse adataiból. A márkák között a jópár éveg piacvezető Suzuki visszaesett. A modellek versenyében az S-Cross még tartja magát az első helyen, de nem húzott el olyan messzire a riválisoktól, mint a korábbiakban, sőt. Mint kiderült, a Tesla egyre feljebb mászik a hazai forgalomba helyezési ranglistán.

A kilábalás jelei mutatkoznak a magyar autópiacon, legalábbis ez derült ki a Datahouse friss adataiból. A havi statisztikák szerint márciusban 11 498 személyautó kapott rendszámot idehaza, ami 3,1 százalékkal több, mint 2022 márciusában volt. Ugyanakkor a 2021-es értéktől még mindig 7,5 százalékkal elmarad.

Ami az első negyedévet illeti: idén az első 3 hónapban 29 561 autó állt itthon forgalomba, 3 százalékkal több, mint a tavalyi év hasonló időszakában, viszont 8,2 százalékkal kevesebb, mint 2021 első negyedévében.

Ami a márkaösszesítést illeti, elég szokatlan a kép, hiszen 2023-ban a Toyota toronymagasan vezet 4309 gépkocsival, második a Volkswagen 2320 darabbal. Harmadik a Ford 2313-al, a Skoda a negyedik 2277-el és a hosszú évekig piacvezető Suzuki pedig csak az ötödik helyen áll 2159 forgalomba helyezéssel a háromhavi adatok alapján.

A márkalistán ugyanakkor még tartja magát a Suzuki, Magyarország kedvenc autója 2023 első negyedévében az S-Cross volt (1101 db), de vezető hely már nem olyan biztos, mint az utóbbi években volt. Ugyanis a második Skoda Octavia és a harmadik KIA Ceed is kevesebb mint 100 forgalomba helyezéssel van lemaradva.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A magyarok kedvenc autója, a listát évekig vezető Suzuki Vitara most csak a hatodik, mindössze 812 darab állt forgalomba idén. Meglepetés, és az összesítés történetében először a Tesla is felkerült a top 20-ba, a Model Y az első három hónap adatai alapján a 20. helyen áll, holtversenyben a Ford Kugával - Elon Musk autómárkája a gyártók tekintetében most a 19. Magyarországon. Ezek mellett a nagycsaládos kedvezmény kedvenc hétszemélyes modelljei sem maradhattak ki: a Dacia Jogger a 12. helyen áll, a Ford Tourneo a 4. a listán.

Címlapkép: Szigetváry Zsolt, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem