Tavaly is ment a rongyrázás: ilyen luxusautókat vettek a leggazdagabb magyarok

2021. január 10. 07:02

2020-ban is repkedtek a tízmilliók: a leggazdagabb magyarok tavaly is rengeteg luxusautót vásároltak. Kiderült például, hogy 15-en ruháztak be egy méregdrága Ferrariba, de érkezett három darab a Lamborghini luxusterepjárójából is. Viszont a legnépszerűbb sportautót nem a Mercedes, a BMW, vagy a Porsche adta.

Egyre több magyar vásárol sportkocsikat, legalábbis a Datahouse adatai alapján 2020-ban összesen 639 ilyen típusú kocsi állt forgalomba hazánkban, és a luxus csodagépek is jól fogytak Magyarországon. A Pénzcentrum most megnézte, melyek a módos magyarok kedvencei a szuperluxus- és a sportkategóriákban!

Nem hinnéd, melyik sportkocsiból fogyott a legtöbb

Az adatokból kiderült, Magyarország kedvenc sportautója a Ford Mustang - összesen 265 darabot helyeztek forgalomba  tavaly -, amit a második helyzetthez képest még viszonylag "olcsón" meg lehet venni, újonnan az indulóára 13 millió forint. A sportkocsik toplistájának második helyén 71 forgalomba helyezett darabbal a 8-as BMW áll, amiért legkevesebb 31 millió forintot kell fizetni. A harmadik helyezett (68db) Mercedes AMG GT árából pedig négy alap Mustangot is lehetne venni, de az 51 milliós árcédula sem tántorította el a gazdagokat.

Autót vennél, de szűkös a keret? Nézz körül a Pénzcentrum autóhitel kalkulátorában!

A top 5-be befért még a Porsche 911-es is, ami potom 45-50 millió körül megvehető, az ötödik legnépszerűbb sportkocsi 2020-ban a Mazda MX-5 volt, ami 9 millióról indul itthon.

A különcök egzotikus sportkocsikkal róják az utakat: a 30 millió körüli Maserati Ghibliből hehet is vettek 2020-ban, jött még egy Grancabrio is (ez kb. 35 millió forinttól indul újonnan), és forgalomba állt még egy alsó hangon 50 milliós Aston Martin DBS is.

Gigadrága Ferrariból 2020-ban 15 darabot is behoztak Magyarországra: a kb. 100 milliós 812 Superfastból hatot is forgalomba helyeztek. Emellett öt darab 488-as is szerepel a listán, ez az olasz sportkocsi "csak" 80 milliót ér. A hazai gazdag-flotta gyarapodott még egy Ferrari F8 Spiderrel is, aminek az indulóára 70 millió forint körül van, illetve magyar rendszámot kapott egy F8 Tributo is, amelyért 70-80 millió forintot kell alsó hangon kicsengetni. Ezek mellett egy Portofino is érkezett, ami szintén hasonló árkategória.

Keresik az elektromos luxust

Magyarországon tavaly is folytatódott a Tesla térnyerése: Elon Musk elektromos verdáiból 72 darabot helyeztek forgalomba. Ebből a legtöbb Model 3-as volt, ami a legolcsóbb Tesla, nagyjából 16 millió forinttól be lehet szerezni újonnan, 57 darab állt forgalomba idén. Model S-ből 5 darab jött 2020-ban , a SUV-kategóriás Model X-ből 10 újat jegyeztek be - utóbbi kb. 34 millió forinttól rendelhető, elég szűkösen felszerelten. A nagyjából 10 millióval kevesebbről induló, szintén elektromos luxus-SUV Mercedes EQC jobban teljesített, 57  darab kapott magyar rendszámot. Az Audi hasonló árú elektromos terepjárójából kilencet regisztráltak be.

A Porsche elektromos csúcsmodelljéből, a Taycanból 47 darab érkezett tavaly Magyarországra, az egy töltéssel akár 450 kilométer megtételére is képes sportkocsi 53 millió forinttól indul.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Repkednek a tízmilliók

A hagyományos motorokkal szerelt luxuterepjárókból 364-et helyeztek forgalomba, 122 forgalomba helyezett példánnyal a Mercedes GLS vezet, amelynek 31 millió forint az indulóára, de magyar rendszámot kapott egy AMG-s változat is, amit kb. 55 millió forintért lehet kihozni a szalonból. X7-es BMW-ből 113-at helyeztek forgalomba, ebből a szerényen felszerelt vzió is 29 millió forintért kapható, az M-es sportkivitelből 11 állt forgalomba, ezért alsó hangon 37 millió forintot kell letenni az asztalra.

Válogass az autóhitelek között a Pénzcentrum kalkulátorában!

A harmadik legnépszerűbb lusux-SUV a Mercedes G-osztály volt, abból is az AMG-pakettes: ebből 44 került forgalomba, újonnan 60 millió forint körüli összegért már meg is lehet venni. A "sima" G-osztályból 33 darab kapott rendszámot, ez csak potom 40 millióról indul. A listában vannak különlegesebb darabok is: a kb. 60 millióba kerülő Bentley Bentaygából például 5 darabot is vettek, de három Lamborghini Urust is honosítottak 2020-ban, az olasz luxusterepjáró 70-80 millió forint körüli összegért lehet a miénk.

Imádják a luxuslimuzinokat

A legnépszerűbb luxuslimuzin a 7-es BMW volt, ami kb. 29 millió forinttól kapható, ebből 54 darab állt forgalomba tavaly, masodik helyen a szintén a 29 millió forintos alapáron kapható S-Merci végzett, 29 darabot jegyeztek be az alapváltozatból. Minden modellverziót figyelembe véve (limuzin, coupé, cabrio) összesen 51 csúcs-Mercedest helyeztek forgalomba 2020-ban, illetve volt még 12 darab az exklúzívabb, Maybach változatból, ami már induló áron is elég húzós, 46,6 millió forint.

a harmadik legtöbbet eladott luxuslimuzin az A8-as Audi volt 17 darabbal, negyedik pedig a majdnem 38 milliós alapáru Porsche Panamera lett, amiből 14-et jegyeztek be. Forgalomba állt még 2 darab Bentley Flying Spur is, amit 40 és 120 millió forint között lehet megvenni. Jött még két Maserati Quattroporte is, ami 30-40 millió forint körül kapható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem