Autósok, figyelem! Gigadugók várhatók a héten, több autópályát is felújítanak

2019. március 25. 17:31

Lezárásra kell számítaniuk a közlekedőknek 2019. március 26-a, keddtől március 31-e, vasárnapig az M0-s autóút - M5-ös autópálya csomópontjában kapacitásnövelő forgalomtechnikai beavatkozások miatt, amely után az M0-s autóút déli szektora felől érkezők nem egy, hanem két sávon hajthatnak ki az M5-ös autópálya Szeged felé vezető csomóponti ágára, illetve szintén két sávon lehet majd kihajtani az M5-ös autópályáról Szeged felől az M0-s autóút felé. Így általában, de főként nagyobb nemzetközi ünnepekkor kisebb torlódásra számíthatnak majd a közlekedők a térségben.

Az új forgalmi rend kialakításhoz burkolati jelek eltávolítása, új burkolati jelek felfestése, KRESZ táblák cseréje és az M5-ös autópálya lassító sávjának burkolatcseréje szükséges. Emiatt 2019.március 26-a, keddtől március 28-a csütörtökig az M5-ös autópályáról, Szeged felől, a 23-as kilométerszelvénynél nem lehet kihajtani az M0-s autóút felé. A lezárt csomópontnál időszakosan sávzárásra is számítani kell.

Lecserélnéd a régi kocsit? Olcsó autóhitelekért keresd fel kalkulátorunkat

A lezárás idején erre közlekedhetnek az autósok

  • Az M1-es autópálya felé közlekedők az M0-s autóút déli szektorát a lezárásnál tovább haladva az M51-es autóúton keresztül érhetik el.
  • A Liszt Ferenc repülőtér, az M3-as autópálya, illetve a Gyál felé tartók szintén a lezárt csomópontnál tovább haladva az M51-es autóúton keresztül érhetik el az M0-s autóút repülőtér felé vezető oldalát.

A személygépkocsival közlekedők az M5-ös autópályáról korábban letérve Üllő, majd Gyál felé továbbhaladva elérhetik az M0-s autóutat mindkét irányba. 2019. március 30-a, szombat este 22 órától március 31-e, vasárnap estig az M0-s autóút déli szektora felől nem lehet kihajtani az M5 autópálya csomópontban. A lezárt csomópontnál időszakosan sávzárásra is számítani kell.

A lezárás idején erre közlekedhetnek az autósok:

  • Az M5-ös autópálya felé közlekedők az M0-s autóút déli szektorában, a 23-as kilométerszelvénynél térhetnek le és az M51-es autóúton keresztül hajthatnak fel az M5-ös autópályára.
  • Vagy a lezárt csomópontnál tovább haladva a következő, 34-es kilométerszelvényben lévő csomópontban tudnak megfordulni és az ellenkező irányból felhajthatnak az M5-ös autópályára.

Az M0-s autóút és az M5-ös autópálya csomópontjában a közlekedőktől türelmet kér a munkálatok ideje alatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a kapacitásnövelő beavatkozás rövid és hosszú távon is az ő érdeküket szolgálja. A közlekedőktől azt kérik a szakemberek, hogy még utazás előtt tájékozódjanak a közútkezelő Útinform szolgálatának weboldalán, a www.utinform.hu oldalon a térség aktuális forgalmi helyzetéről - hívják fel a figyelmet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Autót vennél, de nincs meg az önrész? Keresd fel autóhitel-kalkulátorunkat!

Közben az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Bicske térségében nagyfelületű és lokális burkolatjavítást végeznek a szakemberek, emiatt 2019. március 25-e, hétfő éjszakától március 28-a, csütörtök éjszakáig nappal és éjszaka is forgalomkorlátozásra kell számítania az arra közlekedőknek. A munkálatok ideje alatt a kapaszkodó és a külső sávot zárják le.

Az M1-es autópálya mindkét oldalán, Komárom és Bábolna térségében 2019. március 25-e, hétfőtől március 28-a, csütörtökig éjszakánként lokális burkolatjavítást is végeznek a szakemberek.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem