Palinka, the famous homemade Hungarian alcohol pouring from a bottle to glass. Stock photo from Hungary.

Indulhat a roham: megnyitotta legújabb üzletét a magyar határnál ez a durván olcsó német boltlánc

2024. június 12. 17:40

A Horgos közúti átkelőnél megnyílt Travel Free Shop nem kínál adó- és vámmentes termékeket, de versenyképes árakon kínál minőségi termékeket - írja a Szabad Magyar Szó. Ez a cég több mint negyven, az Európai Unióban lévő üzletének nagykereskedelmi kapcsolatának köszönhető. 

A Horgos közúti átkelőnél nemrégiben megnyílt Travel Free Shop-ban a vásárlók széles választékkal találkozhatnak különleges édességekből, italokból, parfümökből, táskákból és órákból. Jovan Ostojin, az üzlet vezetője a Szabad Magyar Szónak adott nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy bár az üzlet nem kínál adó- és vámmentes termékeket, és Szerbia felől érkezőknek sem szükséges útlevél a látogatáshoz, mégis versenyképes áron tudnak minőségi termékeket kínálni. Ennek oka, hogy az Európai Unióban már több mint negyven boltjuk van, így nagy mennyiségben vásárolnak, ami lehetővé teszi a kedvező árakat.

Az üzlet német tulajdonban van és ez az első alkalom, hogy az unión kívülre terjeszkedik, a horgosi átkelő pedig elsődleges választásuk volt e célból. A boltban magyarul, szerbül és angolul beszélő személyzet fogadja a vásárlókat. Itt férfiak, nők és gyerekek egyaránt találhatnak maguknak érdekes termékeket akár 30-40 százalék kedvezménnyel más üzletekhez képest.

A parfümválaszték igen széles: megtalálhatók köztük az 1.500 dinár körüli olcsóbb változatok is mint a 15-18.000 dináros drágább darabok is. Emellett márkás napszemüvegek, táskák, ékszerek és órák is kaphatók az üzletben. A Travel Free Shop egyik különlegessége az egyedi alkoholos italok és édességek sora, amelyek máshol nem elérhetőek Szerbiában. 

Ostojin kiemelte további céljukat: szeretnének helyi termékekkel bővíteni a kínálatot annak érdekében, hogy még vonzóbb legyen az üzlet külföldi látogatók számára is. Az elmúlt napok tapasztalatai alapján már most nagy érdeklődés mutatkozik helyi pálinkák, csokoládék és egyebek iránt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 23. kedd
Lenke
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 22. 19:14
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem