1 °C Budapest
Picture of the Aldi Sud sign on one of their stores of Budapest, Hungary. Aldi, or Albrecht Diskont, is a brand of two discount supermarket chains with over 10,000 stores in 20 countries

Durva korlátozást vezet be az Aldi egy héttel karácsony előtt: ebből nem lesz nagybevásárlás

2022. december 17. 18:02

Az árstopos termékeinek megvásárolható mennyiségének korlátozására kényszerült az Aldi is, karácsony előtt egy héttel - szúrta ki a Portfolio. Például étolajból mától már csak 1 liter, burgonyából 1 kiló, finomlisztból szintén 1 kiló vásárolható.

A közösségi oldalakon terjedő fénykép szerint személyenként burgonyából legfeljebb 1 kg vagy 1 csomag, étolajból 1 liter, kristálycukorból 1 kg, csirkefarhátból 1 tálca, tojásból 1 doboz vagy 1 tálca, UHT tejből 1 liter, csirkemellből 1 tálca vagy 1 csomag, sertéscombból szintén 1 tálca vagy 1 csomag, finomlisztből 1 kg vásárolható az Aldiban. Ez drasztikus korlátozás az ünnepek előtt.

A lap megkereste a boltláncot, hogy minden üzletre érvényese-e, miért és mettől meddig tart a korlátozás. Az ALDI válasza szerint "szeretné biztosítani, hogy minden fogyasztó hozzájusson az árstoppos termékekhez. A vállalat beszállító partnereivel együtt figyelemmel kíséri a piaci folyamatokat és közösen jelentős erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy elérhető legyen a kínálat minden tagja, köztük az árstoppal érintett termékek is." Az utóbbi időben az áruházlánc kiemelt érdeklődést tapasztalt az árstoppal hatálya alá tartozó árucikkek iránt, ezért a személyenként megvásárolható mennyiséget 2022.12.17-től lekorlátozta.

A mennyiségi korlátozás minden magyarországi ALDI üzletben egyformán érvényes - tudta meg a Portfolio. "Az árstoppal nem érintetett termékre az ALDI 2008 óta érvényben lévő szabályozása érvényes, amely értelmében minden termékből háztartási mennyiség vásárolható meg, hiszen az áruházlánc számára a legfontosabb cél a lakosság kiszolgálása magas minőségű és folyamatosan alacsony árú, elsősorban ALDI saját márkás termékekből álló választékkal" - írták.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?