-1 °C Budapest
Cropped shot of young woman carrying a shopping basket, standing along the product aisle, grocery shopping for daily necessities in supermarket

Vége van az inflációnak? Jelentősen lelassult az élelmiszerárak növekedése

2022. december 2. 10:28

Bár egyes élelmiszerek ára az elmúlt egy hónapban is jelentősen drágult, de volt olyan is ami kevesebbe került mint októberben. Ezzel pedig jóval kisebb lett a drágulás mértéke novemberre, mint korábban – számolt be a G7.

A G7 immáron évek óta minden hónap végén elkészíti a fogyasztói kosarát az Aldi, Lidl, Penny és a Tesco termékeit monitorozva. Hónapról hónapra ugyanannak a 42 terméknek az árát hasonlítja össze a magazin, illetve megnézik a boltok átlagát is.

A lap felmérése szerint ugyanazt a 42 terméket 2021 októberében 16908 forintért lehetett megvenni, míg idén már 26103 forintért. Ugyanez a csomag tavaly novemberben 17595 forintba került, míg az elmúlt egy hónapban 26129 forintba. Azaz mindössze 26 forinttal emelkedett egy hónap alatt a termékcsomag ára átlagosan.

Azaz ezalapján a nem hivatalos, szubjektív mérés alapján október és november között mindössze 0,1 százalékos volt az infláció, azaz gyakorlatilag nem volt áremelkedés, míg tavaly ugyanebben az időszakban 4,1 százalékos volt az áremelkedés. Így lehet azt mondani, hogy 54-ről 49 százalékra való éves szintű mérséklődésnek az az eredménye, hogy a tavalyi bázis nőtt meg jobban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?