23 °C Budapest

Tesco: milliós bírság a lejárt szavatosság miatt

MTI
2011. június 2. 10:42

Másfél millió forintos bírságot szabott ki a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc- biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának budai kerületi hivatala - mint első fokon eljáró hatóság - a Tesco Global Áruházak Zrt. -re az áruházlánc Pest megyei üzleteiben feltárt szabálytalanságok miatt - tudatta Kiss Attila, a kormányhivatal kommunikációs vezetője csütörtöki közleményében az MTI-vel .

A bírság kiszabásánál figyelembe vették a lejárt fogyaszthatósági, minőségmegőrzési idejű termékek - többek között a gyermekek részére készült kakaó - minden tételét. A közlemény szerint Tarnai Richárd kormánymegbízott a következő hetekre fokozott ellenőrzést rendelt el valamennyi áruházlánc Pest megyei üzletében.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) május 26-án jelentette be, hogy lakossági bejelentések alapján felügyelőik több szabálytalanságot találtak a Tesco fővárosi és Pest megyei egységeiben. A budaörsi Tescóban például olyan, 1-3 év közötti kisgyermekeknek szánt kakaós innivaló volt a polcokon, melynek minőségmegőrzési ideje 2010. november 5-én lejárt, de ugyanitt egy hete lejárt baconos grillt, valamint szabálytalan tartalmú jótállási jegyet is találtak.

Egy gödöllői üzletben vásárolt tálcás húskészítményen két különböző fogyaszthatósági időt tartalmazott a terméken lévő címke, míg további 15 élelmiszernek lejárt a szavatossági ideje - közölte május végi sajtótájékoztatóján az NFH.

A Tesco a bejelentést követően az MTI-hez eljuttatott közleményében egyebek mellett azt írta: még nem kaptak hivatalos értesítést, de amennyiben a sajtóhírek megalapozottak, természetesen együttműködnek a hatósággal, s mindent megtesznek a hasonló esetek elkerülésére. Hozzáfűzték: a vállalat az esetleg kirótt büntetéseket haladéktalanul kifizeti.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?