Stock Business financial Economic background turnaround from bottom Recession Industrial Sector From Coronavirus ,Covid-19, Global Stock Investment

Csúnyán elhúzott Elon Musk a gazdaglistán: óriási vagyonon ül a Tesla-vezér

2022. január 5. 09:29

34 milliárd dollárral nőtt Elon Musk vagyonának értéke, miután kijött a Tesla éves jelentése, így pedig a szupermilliárdos már igencsak elhúzott a gazdaglistán. 304 milliárd dollárral jelenleg Musk a világ leggazdagabb embere, több mint 100 milliárddal vezet Jeff Bezos Amazon-alapító előtt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Mintegy 34 milliárd dollárral nőtt Elon Musk vagyona, miután a Tesla közzétette, hogy 2021-ben rekordszámú autót értékesített, amitől kilőtt a részvények árfolyama. A bejelentés után a papírok 13,5 százalékkal emelkedtek, majdnem átlépték az 1200 dolláros határt. A Tesla piaci tőkeértéke pedig 1200 milliárd dollárra emelkedett.

A Tesla-vezér vagyona a Bloomberg Billionaires szerint így már több mint 304 milliárd dollárra tehető, amivel ő a világ leggazdagabb embere - ő birtokolja többek között a Tesla-részvények majdnem 20 százalékát. A gazdaglista második helyén az Amazon-alapító Jeff Bezos áll, akinek a becslések szerint 196 milliárd dollárja van.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 29. szombat
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?