0 °C Budapest
Louisville, CO, USA, June 25th, 2019: This Image depicts the construction of a new residence in Louisville, Colorado. After the Foundation is poured, the framing starts. The walls are made from 2x6 lumber to accommodate a thick layer of insulation and sheathed with OSB - Oriented strand board. Larger, engineered lumber is used for the headers over doors and windows. If the opening is large enough, a steel I-beam bay be required. Once the headers, beams walls and floors are installed the roof is constructed from pre-made roof trusses.

Végre megjött az árcsökkenés: mindenki erre várt, itt valóban pokoli drágaság uralkodott

2021. szeptember 29. 10:29

Enyhülés látszik az építőanyagok brutálisan elszállt árainál – írja a Telex.

A lap írása szerint, a nemzetközi árváltozások és a hazai kormányzati intézkedések, illetve „fenyegetések” nyomán az augusztusi rekordszintek után már elindult a korrekció az építőanyagok árait illetően. Ezek forgalmazói azonban nem tartják fairnek, hogy mint mondják, amikor a munkadíjak, az energiaárak és az infláció is ellenük dolgozik, akkor nem igazságos, ha a magas árak miatt csak rajtuk csattan az ostor –írja a portál.

Dr. Rázsóné Szórády Csilla, az újHÁZ Centrum építőanyag-kereskedő vezérigazgatója megerősítette a trendet, mint mondta, „a fa ára már 10-20 százalékkal apadt, a piac mintha 10 százalékos lépcsőkkel ugrálna lefelé, a legtöbben már két ilyen lépcsőfokkal is lejjebb jöttek, de van, aki még csak eggyel.” Bárhogy is, az áresés megindult, de a szakmában senki nem a régi szintekre várja vissza a piacot.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 9. csütörtök
Abigél, Alex
6. hét
Február 9.
Pizza világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?