Louisville, CO, USA, June 25th, 2019: This Image depicts the construction of a new residence in Louisville, Colorado. After the Foundation is poured, the framing starts. The walls are made from 2x6 lumber to accommodate a thick layer of insulation and sheathed with OSB - Oriented strand board. Larger, engineered lumber is used for the headers over doors and windows. If the opening is large enough, a steel I-beam bay be required. Once the headers, beams walls and floors are installed the roof is constructed from pre-made roof trusses.

Végre megjött az árcsökkenés: mindenki erre várt, itt valóban pokoli drágaság uralkodott

2021. szeptember 29. 10:29

Enyhülés látszik az építőanyagok brutálisan elszállt árainál – írja a Telex.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A lap írása szerint, a nemzetközi árváltozások és a hazai kormányzati intézkedések, illetve „fenyegetések” nyomán az augusztusi rekordszintek után már elindult a korrekció az építőanyagok árait illetően. Ezek forgalmazói azonban nem tartják fairnek, hogy mint mondják, amikor a munkadíjak, az energiaárak és az infláció is ellenük dolgozik, akkor nem igazságos, ha a magas árak miatt csak rajtuk csattan az ostor –írja a portál.

Dr. Rázsóné Szórády Csilla, az újHÁZ Centrum építőanyag-kereskedő vezérigazgatója megerősítette a trendet, mint mondta, „a fa ára már 10-20 százalékkal apadt, a piac mintha 10 százalékos lépcsőkkel ugrálna lefelé, a legtöbben már két ilyen lépcsőfokkal is lejjebb jöttek, de van, aki még csak eggyel.” Bárhogy is, az áresés megindult, de a szakmában senki nem a régi szintekre várja vissza a piacot.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?