Margaret Bridge or Margit híd (sometimes Margit Bridge) is a three-way bridge in Budapest, Hungary, connecting Buda and Pest across the Danube and linking Margaret Island to the banks. It is the second-northernmost and second-oldest public bridge in Budapest.

Fő hidakat zárnak le részlegesen Budapesten: erre kell figyelni szeptember utolsó hétvégéjén

2021. szeptember 24. 15:03

Az FKF Köztisztasági Divízió tájékoztatja a lakosságot, hogy 2021. szeptember 25-én szombaton 06.30 órától – 15.30 óráig a Margit híd, valamint 2021. szeptember 26-án vasárnap 06.30 órától – 15.30 óráig a Petőfi híd kézi és gépi mosását végzi el környezetkímélő technológiával egy forgalmi sáv részleges lezárása mellett.

A szervezet közleménye szerint a munkát a hidak északi (Pestről-Budára vezető) oldalán kezdik és a déli (Budáról-Pestre vezető) oldalán fejezik be. A hétvégi hídmosások részei az éves, előre tervezett köztisztasági munkáknak. Az FKF évi két alkalommal, tavasszal és ősszel tisztítja meg a Budapest 8 kiemelt forgalmú hídját - írják.

A Társaság kéri a gépjárművezetőket, és különösen a járdán kerékpározókat, hogy a munkaterületek mellett fokozott figyelemmel közlekedjenek, ezzel is segítve az FKF munkatársait. Az FKF mellett a a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. is arról számolt be, hogy részleges hídlezárásra kell készülni. Mint írják, Megkezdődik az új hídsaruk beépítése a Deák Ferenc (hárosi) Duna-híd M1-es autópálya felé vezető bal pályáján. Ennek eredménye, hogy szombat reggel 6 órától legfeljebb 12 óráig, majd vasárnap 15 órától legfeljebb 20 óráig forgalomterelést építenek ki. Ezen időszakok között és vasárnap estétől a híd a szeptember eleje óta megszokott forgalmi rendnek megfelelően használható.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?