Personal perspective of a shopper pushing shopping trolley along product aisle while shopping in a supermarket

Fellángoltak a pletykák: mi lesz most a magyarországi Auchan, Tesco, Penny Market sorsa?

2021. szeptember 23. 19:01

A Penny Market átvételéről és örök zöld témakánt a Tesco magyar tulajdonba kerüléséről is tárgyalások folyhatnak, bár ezt rendre cáfolják a cégek...

A francia családi többségi tulajdonban lévő Auchan nemrég jelentette be, hogy Jellinek Dániel cégének adja el magyarországi hálózatának kisebbségi részesedését, így újra felerősödtek azok a hírek, amelyek az élelmiszer kiskereskedelemben a külföldi tulajdonosok kivonulását jósolják. Ezt a témát járta körül iparági forrásaira hivatkozva a G7. A portál információ szerint, az Auchanban a magyar tulajdon jó eséllyel idővel többségi lesz, de folyhatnak tárgyalások a Penny Market átvételéről és – örökzöld témaként – a Tesco magyar tulajdonba kerülése is lehetséges.

Ahogy a portál írja, folynak tárgyalások a Penny Market átvételéről és a Tesco magyar tulajdonba kerülése is lehetséges. A láncok azonban ezeket a híreket nem erősítették meg, sőt a Tesco közölte, hogy nem eladó, hosszú távon is elkötelezett a magyar piac iránt. A Penny Market is azt írja a Pénzcentrumnak eljuttatott közleményében, hogy

A PENNY magyarországi hálózata nem eladó. Nem folynak olyan potenciális tranzakcióval vagy felvásárlással kapcsolatos megbeszélések sem, amelyek közvetlenül érinthetnék a PENNY magyarországi üzlethálózatát. Az üzletlánc életében a folyamatos megújulás és fejlődés a jellemző az elmúlt években és jelenleg is. A korábbi PENNY Market márkanévből elhagytuk a „Market” szót és a PENNY. márkanevet használjuk. Üzleteinket folyamatosan modernizáljuk. Büszkék vagyunk arra, hogy idén 25 éves lett a PENNY, Magyarország egyik legrégebbi diszkont üzletlánca, ahol közel 4700 munkavállalót foglalkoztatunk 226 üzletünkben és három logisztikai központunkban. Jelenleg egy 30 000 négyzetméteres beruházás is folyik a jövő tavasszal kibővülő karcagi elosztóközpontunkban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?