20 °C Budapest
NEWPORT, WALES, UNITED KINGDOM - 2021/01/08: A man walks pass TESCO logo and supermarket in Wales.The new, highly contagious strain of the virus has taken a firm foothold in Wales. One in four tests come back positive. The level four restriction is tightened and lockdown will continue until Jan 29th. (Photo by May James/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Eladja több mint egy tucat áruházát a Tesco Magyarországon

2021. június 30. 13:59

Eladja több mint egy tucat áruházi ingatlanát a Tesco Magyarország - értesült a Pénzcentrum. Meg nem erősített információink szerint a csomag részét képezi a budaörsi és érdi egység is. A megállapodás része az is, hogy a Tesco visszabérli - úgy tudjuk, 15 évre - az ingatlanokat a vevőtől.

Megkeresésünkre a Tesco Magyarország elismerte a tranzakciót. Mint írták, "2020 elején tájékoztattuk munkatársainkat arról a tervről, amelynek keretében néhány ingatlanunkat eladjuk, majd visszabéreljük. Ez a változás csak kisszámú ingatlant érint és ezekben az ingatlanokban bérleti konstrukcióban fogjuk tovább üzemeltetni áruházainkat. Vásárlóink és munkatársaink számára mindez semmilyen változást nem jelent."

Mivel a folyamat jelenleg is tart, így sem az ingatlanok listáját, sem pedig a potenciális befektetőt nem hozzuk nyilvánosságra.

- írták a tranzakció részleteit firtató kérdésünkre. Mi úgy tudjuk, 14 egységet számlál a csomag.

A Tesco hivatalos weboldalán elérhető áruházlista alapján jelenleg 402 áruházat üzemeltet (azt nem tudni, ebből mennyi a saját tulajdonú ingatlan) a Tesco Magyarországon, tehát a tranzakció mindössze az üzletek kb. 3 százalékát érinti.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Megkerestük a "potenciális befektetőt" is, a cégcsoport a sajtóértesüléseket azonban nem kívánta kommentálni. Mint írták, a végrehajtott tranzakciókról, illetve sajtóérdeklődésre számot tartó tevékenységükről közleményben tájékoztatják majd a sajtó képviselőit.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 25. vasárnap
Kristóf, Jakab
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 24. 14:24