27 °C Budapest
Két alig ismert magyar vállalkozó, aki néhány év alatt rommá kereste magát

Két alig ismert magyar vállalkozó, aki néhány év alatt rommá kereste magát

2018. április 12. 16:30

Habár vannak eltérések a különböző országok között, de úgy tűnik, Európa végre kiheverte a gazdasági válságot. A kilábalás egy részét a virágzó start-upok és a gyorsan növekvő vállalatok révén sikerült elérni, amelyek szerte a kontinensen egészséges jövedelmi adatokat könyvelhetnek el, illetve munkahelyeket teremtenek. Egy friss tanulmány 31 különböző európai országban listázza azokat a vállalatokat, melyek jövedelmi szempontból a legmagasabb éves növekedési rátát érték el 2013 és 2016 között.

Ha nem is egyenlő mértékben, de Európa végre felgyógyul a gazdasági válságból. A kilábalás egy részét a virágzó start-upok és a gyorsan növekvő vállalatok révén sikerült elérni, amelyek szerte a kontinensen egészséges jövedelmi adatokat könyvelhetnek el és munkahelyeket teremtenek. A Statista és a Financial Times elkészítették FT 1000 nevű összeállításuk második kiadását, amely 31 különböző európai országban listázza azokat a vállalatokat, melyek bevételei a legnagyobb mértékben növekedtek 2013 és 2016 között.

Talán nem meglepő, hogy az összesítésben többnyire nyugat-európai országok vállalkozásai szerepelnek, ugyanakkor két magyarországi cég is felkerült a listára. Ráadásul egészen előkelő helyre: az 1000 vállalatot összegző listán a 103. helyre került a budapesti székhelyű Supercharge, 132. helyre pedig a győri székhelyű Attrecto nevű vállalat. A számítógépes programozással, fejlesztésekkel foglalkozó cégek 2013-2016 között jelentős, 1 124 illetve 902 százalékos növekedést értek el a bevételük tekintetében.

A listát a nagy-britanniai székhelyű Deliveroo vállalat vezeti, amely elképesztően magas, 107 117 százalékos emelkedést ért el a bevételei terén. A lista első tíz helyét egyébként brit, német, spanyol és francia vállalkozások foglalják el.

Jelentős különbségek vannak a listán szereplő vállalatok között abból a szempontból, hogy mennyivel nőtt az alkalmazotti létszám a szóban forgó három évben. A már említett Deliveroo például 1 046-tal foglalkoztatott több embert 2016-ban, mint 3 évvel korábban, de például a második helyezett Thermondo esetében ez a különbség csak 280. A magyarországi vállalatoknál ezen a téren még kevesebb a növekedés: a Supercharge-nál 26, az Attrectónál pedig 36 fő.

NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?