12 °C Budapest
Hamis Guccit gyártottak a nyíregyházi piac mellett

Hamis Guccit gyártottak a nyíregyházi piac mellett

2016. július 18. 13:03

Világmárkák hamisításra berendezett raktárakat találtak a NAV munkatársai. Több raktárban, nagy mennyiségű hamis ruhaneműt, valamint a hamisításhoz használt szitanyomó készüléket és okos varrógépet is lefoglaltak a pénzügyőrök.

Ruházati termékek hamisítására rendeztek be két csarnokot is külföldi állampolgárok a nyíregyházi vásártér melletti raktártelepen, melyet a helyszínen lévő pénzügyőrök fedeztek fel. 

Az ellenőrzéskor a raktárak előtt csoportosulók a NAV munkatársai láttán azonnal futásnak eredtek, azonban két vietnámi és egy mongol állampolgárt sikerült elfogni.

A tevékenység nagyságát jól érzékelteti, hogy a pénzügyőrök szitanyomó eszközöket, programozható varrógépeket, valamint ismert világmárkák címkéit találták meg a helyszínen. A profi hamisítók az apró részletekre is odafigyeltek, így a varrógépekben lévő programkártyák a különböző márkajelzések speciális varrását is biztosították. Az egyenként 90 négyzetméteres raktárakból mintegy 5000 darab hamis ruhanemű, lábbeli került elő. A termékeket a pénzügyőrök lefoglalták és feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?