0 °C Budapest

Ezzel egészíti ki nyugdíját a legendás tévés: volt, aki átverte

Pénzcentrum
2015. szeptember 20. 14:33

Különleges hobbija van a Hatoslottó-sorsolás egykori műsorvezetőjének: Bay Éva lakáséttermet üzemeltet a férjével közösen. Ebből azonban néha anyagi kellemetlenségei is származnak.

Bay Évának, a köztévé egykori műsorvezetőjének nem hiányzik a televí­ziózás. A barátnőivel zsugapartikat csap, neveli három kutyáját és lakáséttermet üzemeltet. Élvezi a kötöttségek nélküli nyugdíjaséletet.

Mint azt a Borsnak elmesélte, kis lakáséttermében általában 10-12 vendéget fogad, bár volt már nála 16-an is. Mindig megkérdezi, mi az, amit ne főzzön, a többit pedig a fantá­ziájára bízzák a vendégek. Igencsak jóllakottan távoznak tőle a vendégek.

A legendás tévés arról is beszámolt, hogy a lakásétterem becsületkasszával működik, de akadt olyan társaság, amely nem betett, hanem kivett az erre a célra befogott cserép söröskorsóból. Ez eléggé rosszulesett Bay Évának, aki arra is panaszkodott, hogy az emberek sokkal kevesebbet fizetnek, mintha étteremben vacsoráznának, mert azt gondolják, azért, mert a házigazda otthon főz, kevesebből ki tudja hozni.

Nem annyira jó üzlet mostanában éttermet nyitni

Csak az elmúlt fél év alatt felszámolták az országban vendéglátással, italszolgáltatással foglalkozó cégek 4 százalékát, ami elég magas arány, derül ki a Bisnode adataiból.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Míg 2014-ben egy év alatt csak nagyjából 2 százalékos volt a hasonló cégek megszűnési aránya, szóval ha minden így megy tovább, év végére 7-8 százalékkal is kevesebb kocsma és étterem lehet az országban. Az egész országban éttermi vendéglátás, italszolgáltatással 24 ezer vállalkozás foglalkozik, ezeknek persze lehet több helyiségük is, de összességében akár kétezerrel is kevesebben lehetnek, ha a trend folytatódik.

A szállodásoknak egyébként a tavalyi év kiemelkedően jól sikerült, 18 372 ezer vendégéjszakát adtak el, ami rekord magas szám, a szobafoglaltság is kiemelkedő, 51,8 százalékos volt. Ehhez képest idén is nagyon jó idő volt nyáron, nem kizárt, hogy hasonlóan jól fog menni a szekerük idén is.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 8. szerda
Aranka
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?