Sorra zárnak be a kocsmák, éttermek

Sorra zárnak be a kocsmák, éttermek

2015. szeptember 2. 16:10

Csak az elmúlt fél év alatt felszámolták az országban vendéglátással, italszolgáltatással foglalkozó cégek 4 százalékát, ami elég magas arány, derül ki a Bisnode adataiból.

Míg 2014-ben egy év alatt csak nagyjából 2 százalékos volt a hasonló cégek megszűnési aránya, szóval ha minden így megy tovább, év végére 7-8 százalékkal is kevesebb kocsma és étterem lehet az országban - írja az Index. Az egész országban éttermi vendéglátás, italszolgáltatással 24 ezer vállalkozás foglalkozik, ezeknek persze lehet több helyiségük is, de összességében akár kétezerrel is kevesebben lehetnek, ha a trend folytatódik.

A szállodásoknak egyébként a tavalyi év kiemelkedően jól sikerült, 18 372 ezer vendégéjszakát adtak el, ami rekord magas szám, a szobafoglaltság is kiemelkedő, 51,8 százalékos volt. Ehhez kéepst idén is nagyon jó idő volt nyáron, nem kizárt, hogy hasonlóan jól fog menni a szekerük idén is.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?