5 °C Budapest

Krematórium épülne a játszótér mellé

2012. május 22. 09:14

Két hónapja áll a krematórium építése a Veszprém megyei Király­szentistvánon. A beruházás nagy port kavart a településen. A beruházó pár száz méterre a lakóházaktól, a település közparkja és egy játszótér mellé akart halotthamvasztót építeni - írja a Magyar Hírlap.

A polgármester és a falu lakossága minden létező fórumon tiltakozott a beruházás ellen. A Belügyminisztérium nemrég készített egy rendelettervezetet, amely módosítaná a temetőkről és a temetkezésről szóló törvényt. A módosítás értelmében, ami szeptembertől lenne hatályos, "temető területén kívül, fekvőbeteg-ellátást nyújtó egészségügyi intézmény, szanatórium, szociális ellátó intézmény, lakó- és szállásépület, üdülő, oktatási, nevelési és kulturális intézmény, vendéglátóhely, vendéglátóüzlet ingatlanától számított ezerméteres távolságon belül hamvasztóüzem nem üzemeltethető".

A lap emlékeztet ugyanakkor arra, hogy a rendelet csak az újonnan épülő krematóriumokra vonatkozik, de kérdéses, hogy a királyszentistváni hamvasztó addigra rendelkezik-e majd érvényes működési engedéllyel.

A beruházó szerint ugyanakkor a határidőket tartani tudják, a kényszerszünet ellenére is.

 

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?