Miss Venezuela: világbéke helyett világválság - képpel

Pénzcentrum
2009. szeptember 20. 07:02

A múlt hónapban a Bahamákon rendezték a Miss Universe 2009 szépségversenyt, ahol a 18 éves venezuelai Stefania Fernandezt választották meg királynőnek. Hiába az egymást követő második győzelem és az eddigi hat elsőség, a határtalan sikereket elérő venezuelai szépségipart is elérte a gazdasági válság.

A Miss Venezuela főszervezője, Joaquin Riviera bejelentette, hogy a szeptemberben megrendezésre kerülő szépségversenyen a királynő a korábbi 30 helyett csak 20 versenyző közül kerül kiválasztásra. A szervezet hiába juttatta számos nemzetközi címhez a dél-amerikai országot, a sikerek ellenére ők is a nadrágszíj meghúzására kényszerültek.


Stefania Fernandez

Az éves Miss Venezuela rendezvény óriási népszerűségnek örvend, több külföldi televíziós csatorna is élőben közvetíti a versenyt. A következő döntőre jövő csütörtökön kerül sor, a lányok felkészítője szerint öngól a létszám csökkentése.

Csökkennek a reklámbevételek, kevesebb estélyi ruhát tudunk bemutatni és nem szabad a plasztikai sebészetről sem megfeledkezni - érvelt Osmel Sousa, a helyi szépségipar császára. Nemzetközi összehasonlításban a dél-amerikai országban hajtják végre a legtöbb szépészeti műtétet.

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?