2020. október 22. csütörtök Előd

Több változás jön a Balatonnál: a horgászok csak egy részüknek fognak örülni


A pandémiás időszak ellenére csak elenyésző mértékben csökkent a Balaton horgászlátogatottsága, derült ki a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) legutóbbi ülésén. Ahogy arra Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. beszámolójában rámutatott, annak ellenére tudták tartani a korábbi évek tendenciáit, hogy több önkormányzat zárta a vízhez való lejutás lehetőségét, a strandokat és sétányokat. A csökkenés csak a teljesen elmaradt külföldi vendéghorgászok miatt következett be, amelyet azonban a hazai horgászok nagyobb aktivitása enyhített. Jó hír, hogy a nyári időszak viszont horgászati szempontból is erősnek bizonyult, így ebben az esztendőben további, várhatóan mintegy 15 százalékos növekedést könyvelhetnek el. A tanácskozáson a HelloVidék is részt vett.

A horgászoknak is fontos információkkal szolgált minap a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt., amely beszámolójában közzétette az eddig elért eredményeiről és a jövőbeli terveiről szóló információkat is. Bár az új koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet miatt elmaradtak a külföldi vendégek, a belföldi horgászok nagyobb aktivitása miatt az idei statisztikák eddig a tavalyihoz hasonlóan alakultak. Sőt, a nyári időszak ezeket a számokat csak még inkább erősítette. 

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint szintén jó hír, hogy rendkívüli halelhullás a korábbi évekhez hasonlóan, idén sem történt: a korábbi két esztendőhöz képest nagyobb számban a keszegfélék (elsősorban a dévér) elpusztult egyedeinek összegyűjtése okozott nagyobb munkát. Ezeknél a fajtáknál ebben az évben a korábbiaknál erősebb, a Lernaea-félékhez tartozó, parazitikus életmódot folytató copepoda rák, a Tracheilastes maculatus általi fertőzés okozott nagyobb elhullást.

A szervezethez tartozó tógazdaságok közül a július végi esőzések során Varászló súlyos károkat szenvedett el. A tógazdaság több kilométernyi töltése sok helyütt erősen megrongálódott, ám gátszakadás, így katasztrófahelyzet nem következett be. Ahogy arról a HelloVidék értesült, a helyreállítási munkák jelenleg is folynak, a halállomány megmaradása itt kérdéses.

A teljes jelentést, és az ehhez tartozó számadatokat a HelloVidék cikkében találod!

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó