14 °C Budapest

Na ez durva: 10-ből 3 magyar bukhatja a rendes évi szabadságát

2018. október 5. 17:00

Az emberek többsége a nyár folyamán használja fel szabadnapjai többségét, a szerencsésebbeknek azonban még az őszi, téli időszakra is marad valamennyi szabadságuk. Egy kutatás szerint azonban a papíron meglévő szabadnapokat nem mindenki tudja valódi pihenésre váltani: sokan nem tudják kivenni az összes szabadságukat, azok kihasználatlanul maradnak.

Elsősorban a nyári időszakban zajlanak a nagy szabadságolások, a szerencsésebbeknek azonban az év későbbi időszakára is marad néhány szabadnapjuk. Sokan vannak azonban, akik csak első ránézésre tűnnek "szerencsésebbnek", ugyanis az Ipsos kutatása szerint nem mindenki tudja valódi pihenésre váltani a szabadnapjait, így azok kihasználatlanok maradnak. Annál is inkább, mert nem minden országban, illetve nem minden vállalatnál van az alkalmazottaknak lehetőségük arra, hogy a megmaradó szabadnapokat magukkal vigyék a következő évre.

A szóban forgó kutatásból kiderül, hogy melyek azok az országok, ahol 2018-ban a legnagyobb arányban tudják az alkalmazottak kihasználni a még meglévő szabadnapjaikat, illetve melyek azok, ahol a legkevésbé tudják ezt megtenni az emberek. Összességében a válaszolók 65 százaléka mondta azt, hogy az összes szabadnapját ki fogja tudni használni még az idén. A legnagyobb arányban a szaúd-arábiai alkalmazottak vélekedtek így (81%), akiket a német (79%), a belga (78%), a brit (74%) és az orosz (74%) alkalmazottak követtek a listán.

A magyarországi alkalmazottak kissé elmaradtak az élbolytól: a magyarok 69 százaléka véli úgy, hogy képes lesz szabadnapjai felhasználására. A kutatásból az is kiderült, hogy ez az érték 7 százalékponttal kevesebb az egy évvel korábbi értéknél. A lista végén két távol-keleti ország áll: Kínában csak az emberek 42, míg Japánban 34 százalékuk mondta azt, hogy ki fogja használni a még meglévő szabadnapjait. Szintén a lista végén található Dél-Afrika (50%), Ausztrália (53%), Dél-Korea (54%), Kanada (55%) és az Egyesült Államok is (58%).

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem