2020. július 5. vasárnap Emese, Sarolta

Megszólalt a Wizz Air vezére: ezért hagyták az utasokat Brüsszelben


A múlt heti budapesti reptérzár miatti üzemzavarról is beszélt részletesen Váradi József, a WizzAir vezérigazgatója a Forbesnak adott interjúban.

Múl héten a Wizz Air több mint három óra várakoztatás után törölte a Brüsszelből Budapestre tartó járatát, ráadásul nem is kommunikált a több száz tanácstalan, a várostól egy órára lévő reptéren veszteglő utassal. Váradi József, a WizzAir vezérigazgatója így kommentálta az esetet:

"Mi történt valójában? Leszállt Budapesten az egyik repülőgépünk, az egyik legújabb, pár hónapos A321 neo gép. A kifutópálya olyan állapotban volt, hogy a repülőgép megsérült, mert felverődött egy jelentős aszfaltdarab. E miatt a gépet ki kellett vonnunk a forgalomból. A nyári csúcsszezonban eleve nem lehet egyik pillanatról a másikra pótolni a kiesett gépet, át kellett terveznünk a menetrendet, e mellett közel két órára lezárták a repteret is. Mert mikor újítja fel a reptér az egyik kifutópályáját? Amikor már elkezdődik a csúcsszezon. Egy nagyon szerencsétlen helyzet állt elő a Budapest Airport hibájából és ennek mi lettünk a szenvedő alanyai."

Elismerte, hogy ők felelnek az utasaikért és általában mindent megtesznek azért, hogy mindig mindenki eljusson a célállomására, de ebben az esetben a feltételek egyszerűen nem voltak adottak, hogy minden problémát azonnal meg tudjanak oldani.

Az utasok az áldozatai lettek egy olyan helyzetnek, ami nem a cég hibájából alakult ki.

Váradi József szerint irreális várakozás, hogy mind a 144 repülőtéren legyen éjjel-nappal alkalmazottjuk azért, hogy ha nagy ritkán ilyen komoly fennakadás keletkezik, személyesen tudjon segíteni. Meg lehet csinálni, csak akkor nem ennyibe fog egy repülőjegy kerülni, hanem körülbelül a duplájába.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk