2019. szeptember 19. csütörtök Vilhelmina

Megszólalt a Wizz Air vezére: ezért hagyták az utasokat Brüsszelben


A múlt heti budapesti reptérzár miatti üzemzavarról is beszélt részletesen Váradi József, a WizzAir vezérigazgatója a Forbesnak adott interjúban.

Múl héten a Wizz Air több mint három óra várakoztatás után törölte a Brüsszelből Budapestre tartó járatát, ráadásul nem is kommunikált a több száz tanácstalan, a várostól egy órára lévő reptéren veszteglő utassal. Váradi József, a WizzAir vezérigazgatója így kommentálta az esetet:

"Mi történt valójában? Leszállt Budapesten az egyik repülőgépünk, az egyik legújabb, pár hónapos A321 neo gép. A kifutópálya olyan állapotban volt, hogy a repülőgép megsérült, mert felverődött egy jelentős aszfaltdarab. E miatt a gépet ki kellett vonnunk a forgalomból. A nyári csúcsszezonban eleve nem lehet egyik pillanatról a másikra pótolni a kiesett gépet, át kellett terveznünk a menetrendet, e mellett közel két órára lezárták a repteret is. Mert mikor újítja fel a reptér az egyik kifutópályáját? Amikor már elkezdődik a csúcsszezon. Egy nagyon szerencsétlen helyzet állt elő a Budapest Airport hibájából és ennek mi lettünk a szenvedő alanyai."

Elismerte, hogy ők felelnek az utasaikért és általában mindent megtesznek azért, hogy mindig mindenki eljusson a célállomására, de ebben az esetben a feltételek egyszerűen nem voltak adottak, hogy minden problémát azonnal meg tudjanak oldani.

Az utasok az áldozatai lettek egy olyan helyzetnek, ami nem a cég hibájából alakult ki.

Váradi József szerint irreális várakozás, hogy mind a 144 repülőtéren legyen éjjel-nappal alkalmazottjuk azért, hogy ha nagy ritkán ilyen komoly fennakadás keletkezik, személyesen tudjon segíteni. Meg lehet csinálni, csak akkor nem ennyibe fog egy repülőjegy kerülni, hanem körülbelül a duplájába.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,71 százalékos THM-el, és havi 107 743 forintos törlesztővel fel lehet venni az Ersténél De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: a K&H Banknál például 107 546 forintos törlesztőt ígér a 2,81 százalékos THM; míg az OTP Banknál szintén alacsony, 2,97 százalékos THM is alacsony, 108 811 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a Raiffeisen, a Budapest Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

09.19-09.25
Országos

Spar

09.19-09.25
Országos

Lidl

09.19-09.25
Országos

Aldi

09.19-09.25
Országos

Tesco

09.19-09.25
Országos

Auchan

09.19-09.25
Országos

Kika

09.18-10.01
Országos

Praktiker

09.02-12.31
Országos