2019. április 21. vasárnap Konrád

Kiadták a riasztást: hó és köd lepi el az országot, több helyen káosz tombol


Akár 15 centiméter hó is hullhat a déli határ mentén, a nap folyamán egyéb területeken akár 8 centiméter is lehet - írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat. A havazás miatt 5 nyugati megyére is első foki figyelmeztetést adtak ki.

Szerdán folytatódik a havazás, a csapadékzóna egyre beljebb kerül és folyamatosan észak, északkeleti irányba tart. A Dunántúl és a Dél-Alföld mellett hajnaltól már középen és az Észak-Alföldön is havazik. A reggeli órákban pedig az északi, északkeleti tájakat is eléri a hóesés. Napközben dél felől csökkenni kezd a csapadékhajlam, estére/késő estére kivonul az országos a havazást okozó csapadékzóna.

A nap folyamán további lepel - 8 cm valószínű. Az összegzett friss hóréteg a déli határ mentén lehet a legtöbb, ott helyenként akár 15 cm mennyiséget is elérheti.
Északnyugaton a ködös, ill. zúzmarás köddel borított tájakon kis körzetekben tartósan megmaradhat a köd.

Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém, Vas és Győr-Moson-Sopron megyékre pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ.

Közben az ország több pontján balesetek, felborult autók is kamionok miatt útlezárásokra és forgalomkorlátozásokra lehet számítani. Aki autóba ül, mindenképp tájékozódjon az adott útszakasz aktuális viszonyairól, és vezessen óvatosan. Az Útinform, iletve az ORFK jelentése szerint ezeken az utakon a legrosszabb a helyzet (az alábbi gyűjtés forrása: Index):

  • Pest megyében a 102-es főúton Tinnye és Pilisjászfalu között keresztbe fordult egy kamion. A 18-as kilométernél egy sávon váltakozó irányba engedik a járműveket.
  • Oldalára borult egy busz a Veszprém megyei Tótvázsonyban, ketten megsérültek. Félpályán halad a forgalom.
  • Az M5-ös autópálya 15-ös kilométerénél, Budapest határában, a Röszke felé vezető oldalon baleset történt. Sávlezárásra és lassabb haladásra kell készülni.
  • Az M6-os autópályán, Pécs felé a 106-os kilométernél két teherautó ütközött össze. A forgalmat a Paks-centrum csomópontnál a 6-os főútra terelik. Visszatérni a pályára a Paks-dél csomópontnál lehet. Az ellenkező irányban, Budapest felé nincs korlátozás. (Útinform)
  • Albertirsán, a 40-es főút 4-es kilométerénél két autó ütközött össze. Félpályás korlátozás van.
  • A 44-es főúton Nyárlőrinc közelében korábban egy autó kamionnal karambolozott. A 18-as km-nél a fél útpályát továbbra is zárva tartják.
  • Az 51-es főúton Baja közelében két autó frontálisan ütközött. A 167-es kilométernél lezárták az utat.
  • A 82-es főút 45-ös km-énél, Lázinál két autó karambolozott. A fél útpályát lezárták.

JÓL JÖNNE 500 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg, emellett 250 ezer forint feletti jövedelemmel és jövedelemátutalással számoltunk. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 12 178 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17 %), de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen 13 155 forintos törlesztőt (THM 13,57%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cofidis az OTP, valamint a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk