7 °C Budapest

Hangosak és sokat isznak? Szidhatod a fiatalokat, de ők fogják talpra állítani a hazai turizmust

2020. május 29. 21:04

Főképp a fiatalok azok, akik már a következő hazai úticélon gondolkodnak, derült ki egy friss kutatásból. Kiderült az is, hogy kikkel és hova terveznek utazni a közeljövőben, és melyik úti célok húzhatnak hasznot a Pünkösddel induló nyárból.

Belföldi utazást zömmel a 18-29 éves korosztály és a magas iskolai végzettséggel rendelkezők terveznek a járvány után, így várhatóan ők lesznek azok, akik a hazai turizmus fellendítését megkezdik, és utat törnek a félénkebb utazóknak - derül ki a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásábólkészüét felmérésből. A lakosság kétharmada a belföldi úti célokat preferálja a külföldiekkel szemben, így a fellendülésből a hazai turizmus húzhat hasznot.

Minden hatodik magyar tervez rögtön a járvány lecsengését követő egy hónapban hazai utazást. Az elkövetkező negyedévben további 23%-a, fél évben pedig 20%-a kapcsolódna ki itthon. Főképp azokkal utaznának, akikkel a karantént is együtt töltötték: a nagyobb társasággal való nyaralások az idén visszaszorulnak, minden második válaszadó családi utazást tervez.

Idén a Balaton a Riviéra

Bíztató a belföldi turizmus szemszögéből, hogy azoknak is nagyobb a kedvük az itthoni desztinációkhoz, akik amúgy eddig nem hazánkat választották. A többség ráadásul valamilyen új, eddig ismeretlen úti cél felé venné az irányt. Az utazások céljaként az aktív szabadidős tevékenységek bizonyulnak a legnépszerűbbnek, de emellett szívesen keresnék fel a gyógy-, illetve élményfürdőket is a magyar országjárók, így várhatóan a pünkösdi hétvége is kirándulásokkal és fürdőzéssel telik.

Kedvelt úti cél Tokaj és a Velencei tó is. Mindezek fényében az is elképzelhető, hogy az idei Balatoni szezon a régi idők emlékét, a nyolcvanas évek tömött strandjait fogja visszahozni.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm