2020. október 22. csütörtök Előd

Betett a vihar a MÁV-nak: több vonat is kimarad, késik

  • MTI
  • 2020. szeptember 1. kedd 08:45

A hétfő éjszakai, kedd hajnali viharban az ország több helyén is fa dőlt a vasúti sínekre. A MÁV-Start azt közölte, hogy nyolc vonalon kell késésekre, járatelmaradásokra számítani.

A Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon a kidőlt fák egy részét hajnalra már eltávolították. Az Üllő-Monor és az Abony-Szolnok szakaszon akadályozzák még kidőlt fák a forgalmat, a vonatok csak egy vágányon közlekednek. A menetidő 30-60 perccel megnő. A Nyugati pályaudvarról 6:38-kor Monorra és a Monorról 8:07-kor a Nyugati pályaudvarra induló S50-es járat nem közlekedik.

A Budapest-Hatvan vonalon Rákosliget és Pécel között az épülő közúti felüljáró faszerkezete leszakadt a viharban, ezért ezen a szakaszon a vonatok csak egy vágányon közlekednek. Nehezíti a helyzetet, hogy Rákosligetnél meghibásodott egy váltó is, ezért több vonat várakozásra kényszerül, 30-40 perces késésekre kell számítani.

A Budapest-Lajosmizse vonalon 30-40 perces késésekre kell számítani. Az Ócsáról 5:13-kor Lajosmizsére és a Táborfalváról 6:15-kor Kőbánya-Kispestre induló S21-es járat helyett a teljes útvonalon pótlóbusz járt. A Nyugati pályaudvarról 6:18-kor Lajosmizsére és a Lajosmizséről és a Nyugati pályaudvarra induló S21-es járat nem közlekedett.

A Budapest-Kelebia vonalon a fakidőlések mellett három állomáson a biztosítóberendezés is meghibásodott. Hajnalra eltávolították a pályára dőlt fákat, a műszaki hibákat is elhárították, de a reggel még 10-20 perccel hosszabb menetidőre kell számítani. A személyvonat, amelynek a Keleti pályaudvarról 5:57-kor kellett volna Kelebiára indulnia, csak Kunszentmiklós-Tasstól közlekedik. A Kunszentmiklós-Tassról 5:31-kor a Keleti pályaudvarra induló S25-ös járat kimaradt, a Keleti pályaudvarról 7:20-kor Kunszentmiklós-Tassra induló S25-ös járat helyett pedig pótlóbusz indult.

A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon Nagykáta és Tápiószele között a vonatok csak egy vágányon közlekednek, a menetidő 15-30 perccel megnő.

A Vámosgyörk-Szolnok vonalon Jászapáti és Vámosgyörk között pótlóbusz közelekedett kora reggel, mert fakidőlés miatt nem járhattak vonatok Jászapáti és Jászárokszállás között. Reggel 7 órára eltávolították a fát, újraindult a forgalom.

Kál-Kápolna és Kisújszállás között eltávolították a pályára dőlt fát, újraindulhatott a vonatforgalom Erdőteleknél. Kál-Kápolna és Heves között azonban a kidőlt fák eltávolításával csak délelőtt végeznek, ezért továbbra is jelentős késésekre kell számítani.

Késésekre érdemes felkészülni a Hatvan-Somoskőújfalu vonalon is.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság azt közölte: Budapest több pontján is fákat csavart ki a szél hétfő éjjel, úttestre, parkoló autókra, lakóházakra is dőlt fa.

Az Andrássy úton, a Terror Háza Múzeumnál az úttestre dőlt egy nagyméretű fa. A II. kerületi Törökvész úton a bevásárlóközpontnál több, úttestre kidőlt fa zárta el az utat késő este. A reptérre vezető gyorsforgalmi út XVIII. kerületi szakaszán három forgalmi sávot foglalt el egy kidőlt fa az éjjel.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó