30 °C Budapest
Cute little girl having fun with parents in pool kid summer vacation holiday bath father swimming

Megindult a magyar szülők felkészülése a nyárra: ezeket a játékokat keresik, ide utaznak a gyerekekkel

2023. július 12. 14:03

A magyar családok jellemzően 2-5 ezer forintért vásárolnak strandjátékot nyáron, a legkelendőbbek a vízipisztolyok, úszógumik és homokozójátékok – derül ki az egyik játékbolt lánc friss kutatásából. A játékkereskedőnél a nyári időszakban az éves forgalom közel egyötöde realizálódik,  köszönhetően például a medencéknek, melyeket a tavalyi szezonban több mint 3,5 milliárd forintért értékesített. Nyaralást idén 10-ből 8 kisgyermekes család tervez, többnyire belföldi úticéllal.

A kisgyermekes családok jellemzően 2-5 ezer forintot költenek idén új strandjátékra, a játékpiacot nyáron a vízipisztolyok, úszógumik, illetve homokozójátékok mozgatják igazán a REGIO JÁTÉK idei felmérése alapján. „Évről évre egyre több játékot vásárolnak a szülők nyáron, tavaly emiatt sokkal nagyobb árukészlettel vártuk a kánikulát. Idén is felkészültünk a nagyjából augusztus közepéig tartó nagyfokú érdeklődésre, ami miatt becslésünk szerint az éves forgalmunk csaknem egyötöde (kb. 18%) fog teljesülni ebben a szezonban 14.400 Ft-os online és 8.500 Ft-os áruházi kosárértékek mellett” – mondta el Gyaraki Dávid, a cég marketingvezetője.

A vízparti játékok mellett sokan keresik a szabadtéri játékokat, sportszereket, labdákat, az árnyékban töltött órákra pedig a LEGO-t, társasokat és kártyákat. „Tavaly nyár óta megfigyelhető, hogy sokan egy medencével is fel szeretnék dobni az otthon töltött napokat, akkor több mint 3,5 milliárd forintért értékesítettünk különböző darabokat. Idén is tartja magát a trend, 20%-os növekedést várunk ettől a kategóriától” – tette hozzá Gyaraki Dávid.

Többnyire belföldön üdülnek a magyar családok

A cég felmérése alapján a válaszadók 60%-a tervez belföldi nyaralást, melynek legnépszerűbb úticéljai a Balaton-part, Zalakaros, Eger, Hajdúszoboszló és Gyula. Külföldre mindössze a válaszadók egynegyede indul, és a legtöbben Horvátország, Olaszország vagy Görögország felé veszik az irányt. „Az üdülésen sem maradnak játék nélkül a gyermekek, a legtöbben strandcikkeken kívül plüssöket és kártyát pakolnak be az útra, az utazás idejét pedig mesével vagy egy úti társassal töltik ki” – mondta el a marketingvezető.

A nyári szünetben a gyerekek legkedvesebb elfoglaltságai között toronymagasan a strandolás és a játszóterezés vezet, de minden második gyerek szeretne minél többet kirándulni is.

Anyával, nagyszülőkkel és táborokban töltik a gyerekek a szünidőt

A gyermekek összességében az édesanyjukkal töltik a szünidő legnagyobb részét, a gyermekfelügyeletben további segítséget a nagyszülők és a különböző táborok nyújtanak, utóbbiba idén 10-ből mindössze 3 gyermek megy a felmérés szerint. A 4-5 napos sport-, alkotó- és napközis táborok a legnépszerűbbek a válaszadók körében, melyre a szülők többsége (52%) 25-50 ezer forintot szán, és további 2-5 ezer Ft zsebpénzzel is megtold.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


TOP 5 kategróia a nyári szezonban a REGIO JÁTÉK értékesítési adatai szerint áruházi vásárlás esetén:

  1. LEGO
  2. Társasjáték, kártya
  3. Strandjáték, medence
  4. Játékautó, jármű
  5. Kreatív, fejlesztő játék

TOP 5 kategória a nyári szezonban a REGIO JÁTÉK értékesítési adatai szerint online vásárlás esetén:

  1. Szabadtéri játék
  2. Strandjáték, medence
  3. Sportszer, labda
  4. Kreatív, fejlesztő játék
  5. Játékfigurák

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 21. vasárnap
Dániel, Daniella
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 21. 16:08
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem