2 °C Budapest
Budapest, Hungary - June 29, 2019 : Nepliget bus terminal volán volan

Nagy újítást élesít a Volán februártól: ezeken a járatokon már kártyával is lehet majd fizetni

2023. január 27. 19:29

Pilot jelleggel elsőként a Budapest–Baja vonalon közlekedő egyes járatok fedélzetén lesz lehetőség bankkártyás jegy- és bérletvásárlásra a Volánbusznál. A közlekedési társaság 2023. január 30-tól február 26-ig 10 autóbuszon vizsgálja a kártyás fizetést lehetővé tevő fedélzeti eszközöket.

A személyszállítási szolgáltatások hatékonyabb ellátását célzó integrált utastájékoztatási, jegyértékesítési és forgalomirányítási rendszer (Helyközi Közösségi Közlekedési Információs Rendszer, HKIR) fejlesztését célzó projekt során a Volánbusz autóbusz-állományát fedélzeti eszközökkel látták el. Ezek funkcióinak bővítésével 2023. január 30-tól február 26-ig – pilot működés keretében – a bankkártyás fizetés is lehetővé válik egyes járműveken.

A Volánbusz 10 darab, a Baja–Budapest vonalon közlekedő, tavaly forgalomba állított Mercedes-Benz Intouro M autóbuszon vizsgálja pilot üzemben a szolgáltatást. A bankkártyás fizetés lehetősége tovább növeli az új buszok szolgáltatási színvonalát. Az érintett vonalon közlekedő további járműveken egyelőre nem lesz lehetőség bankkártyás fizetésre.

A Volánbusz fő célkitűzése a biztonságos, fenntartható, kiváló színvonalú utaskiszolgálás, amit a nagyarányú jármű-fiatalítási program és a vasúti közlekedéssel összehangolt menetrendi kínálat mellett többek között az értékesítési felületek fejlesztésével, az értékesítési szolgáltatások bővítésével kíván elérni. A társaság bízik abban, hogy a bankkártyás fizetési lehetőség bevezetését célzó projekt is hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket.

Kérjük tisztelt utasainkat, hogy a pilot időszak alatt segítsék autóbusz-vezetőink munkáját: a jegy megváltásakor jelezzék előre bankkártyás fizetési igényüket. A pilottal kapcsolatos észrevételeiket, tapasztalataikat a kartyasfizetes@volanbusz.hu elektronikus levélcímen várjuk.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm