17 °C Budapest
Tényleg nem szolgálják ki a magyarokat a horvát éttermekben Orbán miatt? Itt a hivatalos válasz

Tényleg nem szolgálják ki a magyarokat a horvát éttermekben Orbán miatt? Itt a hivatalos válasz

2022. május 19. 13:25

Több magyar lap is beszámolt arról, hogy Orbán Viktor "tengeres" kijelentése nagy port kavart: nem csak a horvát külügyminisztériumba kérették be Magyarország zágrábi nagykövetét, de egyes horvát éttermekben állítólag nem szolgálják ki a magyar turistákat. Utánajártunk, pontosan mi is a helyzet, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatóját kérdeztük meg, igazak-e a hírek?

Múlt héten több magyar lap is beszámolt arról, hogy egy horvátországi étterem visszautasítja a magyar vendégek kiszolgálását valamint, hogy a magyarokat nem látják szívesen az Adrián. A Trpanjban lévő vendéglátóegység tulajdonosa a 24.hu megkeresésére egy linket küldött válaszul, illetve Orbán Viktor és Hernádi Zsolt nevét említették. A hivatkozott cikkben arról ír a Slobodna Dalmacija, hogy az étterem vezetője Orbán korábbi nyilatkozatára reagált ezzel, bár az Instagramról eltávolította  a posztot (helyette egy másikat töltöttek fel, amelyen az üzenet utolsó része még látszik, azonban hozzátették: De ha magatokkal hozzátok Hernádit, szívesen látunk.)

Mint ismeretes, a magyar miniszterelnök a május 6-i rádióinterjúban az olajszállítás kapcsán kifejtette, akinek van tengere, vannak tengeri kikötői, az hajókon tud szállítani olajat a világ bármely pontjáról, de vannak országok, amelyeknek nincs ilyen lehetőségük. Hozzátette:

nekünk is lenne, ha nem vették volna el őket.

Négy nappal később bekérették a horvát külügyminisztériumba Magyarország zágrábi nagykövetét, hogy adjon magyarázatot Orbán Viktor miniszterelnök kijelentésére. A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára Facebook-bejegyzésében azt írta: "miniszterelnök úr egy történelmi tényt említett", és szerintük a horvát külügyminisztérium valamit félreértett.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ez vicc!

Az esettel kapcsolatban megkerestük Ivana Herceget, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatóját, aki az alábbi nyilatkozatot küldte a Pénzcentrumnak:

Azok a hírek, melyek szerint a horvát éttermek nem szolgálják ki a magyar vendégeket, egyszerűen tévesek. Az említett étteremnek az a szokása, hogy az étterem előtti táblákon elhelyezett humoros feliratokkal szórakoztatja a vendégeket. Így például korábban kitettek egy táblát, amin ez áll: "Van egy remek séfünk, de nem ajánljuk önöknek", vagy például: "2-t fizetsz, 1-t kapsz". Mindenesetre megértjük, hogy a magyar vendégek ezt a viccet személyes sértésnek vették, hiszen a humorban is van különbség Horvátország és Magyarország között. Szeretnénk üzenni, hogy a magyar vendégeket Horvátországban továbbra is szívesen látják és a hírek, miszerint nem szolgálták ki őket, abszolút tévesek. Biztosak vagyunk benne, hogy a magyarok ezután is gyönyörű nyári emlékekkel térnek haza Horvátországból. A két nemzetet erős szálak kötik össze, közös a történelmünk, barátok vagyunk, és mi mindent megteszünk azért, hogy a magyar turisták továbbra is jól érezzék magukat, miközben országunkban tartózkodnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem