Tihany, Veszprem, Hungary, Eastern Europe, Europe

Brutális, ami a Balatonnál folyik: kávé áron mérik a csapvizet az egyik tihanyi cukrászdában

2022. április 25. 09:34

A Blikk egyik olvasója 720 forintért rendelt két pohár csapvizet a Tihanyi Rege cukrászdában ismerősével megivott két kávé mellé. A vendéglátóhely honlapján egyébként szerepel a csapvíz az italok között, az ár viszont nincs mellette feltüntetve - írja a lap.

Az olvasói levél szerint két kávét rendeltek: az eszpresszóért 890, a latte macchiatóért pedig 1790 forintot számolt fel a hely tulajdonosa, de ez még nem minden. Mivel mindketten ittak egy-egy pohár vizet, ezért további 720 forintot kellett fizetniük.

"Két kávét kértünk, ami kifogástalan volt, és ehhez rendeletünk még két pohár csapvizet. A fizetéskor derült ki, hogy az is csaknem annyiba került mint a kávé. Csapvízként volt feltüntetve, tehát nem ásványvízről van szó" – mondta a vendég, aki a számlát is elküldte a lapnak.

Forrás:Blikk
Forrás:Blikk

A lap megkeresésére a hely is reagált, de feltehetően ezzel sem tették magukat szimpatikusabbá. Válaszuk szerint: "A csapvíz ára természetesen szerepel itallapunkon, ami alapján a vendégek tájékozódhatnak árainkról, mint minden más termék esetében." "A tisztított víz árképzésénél figyelembe vesszük, hogy a helyben fogyasztott kiszolgálás minden termékhez megegyező szolgáltatást párosít, amelyhez igyekszünk a lehető legszínvonalasabb működési feltételeket biztosítani. Vendégeink körében e tekintetben eddig nem érkezett hozzá panasz" - tették hozzá.

A pofátlannak tűnő eljárás egyébként a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tiszteletbeli elnöke szerint is teljesen normális. Flesch Tamás a Blikk megkeresésére azt mondta, "nem mindenhol megszokott, de nem tekinthető szabálytalannak, ha valaki a csapvízért is pénzt számol fel. Ez egyébként, ha így is van feltüntetve, nem feltétlen közvetlen csapvizet jelent. Sok helyen speciális és drága szűrőberendezést szerel fel az étterem, s valójában egy szénsavmentes, ám egy ásványvízzel csaknem egyenértékű minőségű vízről van szó" - találgatott a szakember.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm