9 °C Budapest
Picture of an incoming train at Nyugati train station, Budapest, Hungary, during a summer sunset cimlapi

Nagyszerű hír: ingyen utazhatnak a diákok a MÁV-Volán-csoport és a GYSEV járatain

2021. október 22. 14:06

Ismét ingyenesen utazhatnak az alsó tagozatos diákok a MÁV-Volán-csoport és a GYSEV járatain. Az őszi szünetben, október 23. és november 1. között minden gyermek, aki a menetjegy vásárlásakor bemutatja Kajla útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát, a díjmentes Kajla jeggyel korlátlan számban utazhat a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain.

Nem csak nyáron, ilyenkor ősszel is érdemes útra kelni, felfedezni az országot. A közlekedési társaságok ezért az őszi iskolai szünetben is szeretnék megkönnyíteni a közös családi kirándulások szervezését a Kajla útlevéllel igénybe vehető térítésmentes utazási lehetőséggel. A Kajla programhoz csatlakozva a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV október 23. és november 1. között is örömmel várja a gyermekeket és kísérőiket járataikon, amelyekkel az országban bármely kiránduláshoz ideális célpontot elérhetnek. A „Hol vagy, Kajla?” program keretében országszerte 500 helyszínen lehet az útlevélbe pecsétet gyűjteni vagy arra kedvezményt kapni.

A 2019-ben indult program nagy népszerűségnek örvend, idén nyáron több mint 70 ezren éltek a Kajla okmánnyal igénybe vehető díjmentes utazási lehetőséggel, tavaly nyáron mintegy 34 ezer gyerek, ősszel több mint 6000 kisiskolás utazott Kajla jeggyel. 

Október 23. és november 1. között minden gyermek, aki a jegyvásárlás során felmutatja pecsétgyűjtő sárga vagy kék Kajla-útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát (diákigazolvány vagy személyi igazolvány), korlátlan számban válthat díjmentesen menetjegyet, mellyel a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain utazhat.

A Balaton körüli utazások megkönnyítése érdekében az őszi szünetben a KAJLA programban részvevő gyermek részére díjmentes KajlaBalaton24 napijegy váltható. A gyermekek díjmentes menetjegyeit személypénztárban, a jegykiadó automatánál, interneten és a MÁV applikáción keresztül is meg lehet váltani. A vasúti díjmentes utazásra szóló másodosztályú menetjegyet előre meg kell váltani. A jegyet egyútra és menettérti útra is meg lehet vásárolni. Kajla útlevéllel és diákigazolvánnyal a MÁV-START és a GYSEV vonalain díjmentesen utazó gyermekek maximum két kísérője is 33 százalékos kedvezményre jogosult.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Volánbuszos utazás esetén a Kajla jegy elővételben megváltható a társaság pénztáraiban és az autóbuszjáratok fedélzetén. A Volánbusznál gyermekekkel együtt utazó kísérők menetjegyüket a társaság hatályos díjszabása és kedvezményrendszere alapján vásárolhatják meg. A távolsági kiegészítő jegyet a Kajla-kedvezménnyel utazó gyermeknek, valamint a kísérőknek is meg kell vásárolni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem