Buda Castle is the historical castle and palace complex of the Hungarian kings in Budapest, and was first completed in 1265. In the past, it has been called Royal Palace and Royal Castle. Buda Castle was built on the southern tip of Castle Hill, bounded on the north by what is known as the Castle District, which is famous for its Medieval, Baroque, and 19th-century houses, churches, and public buildings.

Bőven lesz fennforgás a hétvégén Budapesten: erre készülj, ha rendben el akarsz jutni A-ból B-be

2021. április 23. 21:02

Forgalomkorlátozásokra kell készülni a Szabadság hídon, a városligeti Zielinski hídon, a Petőfi hídon és a Margit hídon a hétvégen. Ehhez pedig még hozzájön utána még az is, hogy pályakarbantartás miatt hétfő este tíz órától kedd hajnal négy óráig a 4-es és a 6-os villamos helyett a teljes vonalon pótlóbusz közlekedik.

Az FKF azt közölte az MTI-vel, hogy pénteken 23.30-tól 04.30-ig tisztítják a Szabadság és a Zielinski hidat; mivel a Szabadság hidat teljesen lezárják, ezért azt kérik, hogy, aki arra járna, válasszon másik útvonalat. Szombaton 6.30 és 15.30 között a Petőfi híd, míg vasárnap - szintén az előbb jelzett időpontban - a Margit híd mosása következik egy-egy forgalmi sáv részleges lezárása mellett. A munkát a hidak északi - Pestről-Budára vezető - oldalán kezdik és a déli - Budáról-Pestre vezető - oldalán fejezik be - írták.

Ezen felül pályakarbantartás miatt hétfő este tíz órától kedd hajnal négy óráig a 4-es és a 6-os villamos helyett a teljes vonalon pótlóbusz közlekedik - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken. Azt írták, hogy a pótlóbuszok a villamosokat 22 és 23 óra között folyamatosan váltják fel. Az autóbuszok a közúton közlekednek, és a villamosperonok helyett a kijelölt autóbusz-megállóhelyeken állnak meg. A pótlóbuszok a Széll Kálmán tér felé nem állnak majd meg a Margit-szigetnél.

A 91-es, a 191-es és a 291-es autóbusz hétfőn 22.30-tól, a 931-es éjszakai járat pedig egész éjjel a Margit híd budai hídfőjénél Pest felé a villamosperon helyett a közúton kijelölt megállóban áll meg - olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25