6 °C Budapest

Így utazhatod körbe kedvezményesen Európát: holnap a határidő

2016. március 30. 21:00

Március 31-ig még 15 százalékos árengedménnyel juthat nemzetközi utazási lehetőséghez az, aki 30 országra érvényes Interrail Globál vasúti bérletet vált, de az akció számos Interrail Egyországos bérletre is érvényes. A kedvezményes bérletek a MÁV-START menetjegyirodáiban és nemzetközi pénztáraiban kaphatók.

A nemzetközi vasúti utazások közül egyre népszerűbbek azok a konstrukciók, amelyek egy út keretében több külföldi ország meglátogatását teszik lehetővé, és azok is, amelyekkel egy ország járható be körutazás jelleggel. Ezeket az utazási formákat az egész Európában, így Magyarországon is megvásárolható Interrail bérletcsalád biztosítja.

Vásárláskor kétféle bérlettípus választható: az Interrail Egyországos és az Interrail Globál. Míg előbbi azok számára kedvező, akik egy konkrét ország nevezetességeit fedeznék fel, utóbbi 30 országban érvényes, és használatával korlátlanul beutazhatók a részes országok vasútvonalai, sőt egyes magánvasutak is a választott kocsiosztályon. Az éjszakai járatokat, hálókocsis vagy fekvőhelyes elhelyezést választók a szállásköltségeiket is csökkenthetik, és a komfortos utazásnak köszönhetően pihenten érkezhetnek a célállomásra.

2016-ban újdonság, hogy 7 és 15 napos flexibilis bérletek is válthatók, ezek felhasználhatósági ideje ugyanúgy 1 hónap, mint a 10 napos bérleteké. Az 5 napos flexibilis bérletek érvénytartama 15 napra nőtt. Újdonság az is, hogy január 1-jétől az Interrail Globál bérlet a lakóhely szerinti országban is érvényes utazásra, így nem kell többé a határállomásig való eljutáshoz a bérlet mellé menetjegyet váltani. 2016-ban továbbá a 60 éven felüliek már az Egyországos bérletek között is igénybe vehetik a felnőtt bérletnél olcsóbb Senior ajánlatokat.

Az érvényesség tartama több konstrukcióval választható: felnőtt, gyermek, szenior és ifjúsági kategóriában. A promóciós bérletekkel legkésőbb május 16-án lehet megkezdeni az utazást.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Interrail Európa szerte népszerű termék, 2015-ben mintegy 250 ezer bérletet adtak el a vasúttársaságok, a MÁV-START csaknem ezer darabot értékesített, ezek többsége az egész Európában felhasználható Globál bérlet volt, a legkeresettebb úti cél pedig Németország, Franciaország, Svájc és Olaszország. A bérletet váltók hatvan százaléka 26 éven aluli fiatal, de családok és nyugdíjasok is növekvő számban élnek a kiváló ár-érték arányú, bármely korosztály által igénybe vehető utazási lehetőséggel.

Az Interrail bérletek forintért és euróért is megvásárolhatók a MÁV-START erre kijelölt nemzetközi pénztáraiban. Az értékesítő helyek listája és bővebb információ a MÁV-csoport honlapján, vagy itt olvasható.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem