Megszűnőben a roncsprémiumok: nem viszik a kocsikat Európában

MTI
2010. augusztus 17. 08:32

A legtöbb európai államban a roncsprémium kifutásával júliusban erősen visszaesett a személyautók forgalma: az EU 27 államában, valamint az EFTA három tagállamában 17 százalékkal kevesebb új autót állítottak forgalomba, mint egy évvel korábban - közölte az európai autógyártók szövetsége (ACEA).

Míg az új autók regisztrációja Nyugat-Európában 18,4 százalékkal csökkent, Kelet-Európában 12 százalék volt a visszaesés. A legtöbb európai autópiacon 7-9 százalékos csökkenést regisztráltak, Németországban, a legnagyobb európai autópiacon azonban 29 százalékot. A legnagyobb csökkenést Görögországban mérték, ahol 64 százalékkal kevesebb új autó került forgalomba az egy évvel korábbihoz képest.

A 27 uniós tagállamban és az Európai Szabadkereskedelmi Társulás (EFTA) három tagországában - Izlandon, Norvégiában és Svájcban - együtt összesen 1,19 millió új autót regisztráltak, az egy évvel korábbi 1,43 millióhoz képest. Az idei első hét hónapban a 30 vizsgált európai autópiacon összesen 1,4 százalékkal kevesebb autó került forgalomba, mint egy évvel korábban.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22