Autósok figyelem: aggasztó állapotban az európai alagutak!

2010. július 30. 15:02

A legfrissebb vizsgálatok szerint nyugtalanító állapotban az európai alagutak: a leggyakoribb hiányosságok, hogy az alagutakban nincsenek hangosbemondók, sok helyen tűzcsapok se, gyenge a világítás, illetve hiányoznak a vészkijáratokat jelölő táblák.

Az EuroTAP (Európai Alagútértékelési Program) 12. alkalommal vette górcső alá Európa alagútjait: ezúttal 13 ország 26 alagútját, köztük a tavaly átadott, Párizs melletti kétszintes Duplex alagutat, amely kitűnő minősítést kapott - áll az EuroTAP sajtóközleményében.

A vizsgáltak közül 16 kapott nagyon jó, négy pedig jó minősítést. Három alagutat viszont rossznak, egyet pedig nagyon rossznak értékeltek az ellenőrök. Két alagutat elfogadható kategóriába soroltak a vizsgálat során.

Az izlandi Hvalfjorour alagút kapta a legrosszabb minősítést, ahol nincs automata tűzjelzőrendszer, vagyis tűz esetén az alagút lezárása, és a tűzoltók értesítése a személyzet feladata - közölte a vizsgálatban résztvevő osztrák autóklub (ÖAMTC) munkatársa.

A vizsgálat felhívta a figyelmet arra, hogy számos alagút közel sem felel még meg a a 2014-ben életbe lépő uniós biztonsági követelményeknek. A mostani vizsgálatot Ausztriában, Belgiumban, Horvátországban, Csehországban, Franciaországban, Németországban, Izlandon, Olaszországban végezték.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?