20 °C Budapest

Szárnyalnak a japán autógyárak

2010. június 29. 09:47

Jól megy a Japán autógyáraknak. A korábbi visszahívások ellenére jelentősen növekedett a japán gépkocsigyártók legyártott autóinak száma az elmúlt hónapban - írja a Világgazdaság.

A visszahívások dacára kivétel nélkül tekintélyes bővülést könyvelhetnek el 2009-hez képest a legnagyobb japán autógyártók. A Nissan, a Honda, a Mazda és a Mitsubishi kivétel nélkül 40% feletti növekedést könyvelhettek el 2010 májusában az előző év azonos hónapjához képest.

A milliós nagyságrendű visszahívások ellenére egyre több autót ad el a Toyota is. A japán autógyártó forgalma márciusban közel negyedével haladta meg az egy évvel korábbit, a májusban mért bővülés pedig a legyártott autók tekintetében 28%-os volt.


A Honda pedig úgy tudott világviszonylatban mintegy 43%-os kapacitásnövekedést gyáraiból kipréselni, hogy a kínai egységében két hétig sztrájkoltak a múlt hónapban, ezért 16%-kal csökkent a termelése Kínában. Ebből is látszik, hogy 2009-ben a világgazdasági válság miatt jelentősen csökkentett fordulatszámmal pörgött a termelés az autógyárakban. Idén pedig a növekvő keresletre reagálva az autógyártók könnyűszerrel tudják növelni a gyártási számot.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 30. szombat
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM