24 °C Budapest

Szárnyalnak a japán autógyárak

2010. június 29. 09:47

Jól megy a Japán autógyáraknak. A korábbi visszahívások ellenére jelentősen növekedett a japán gépkocsigyártók legyártott autóinak száma az elmúlt hónapban - írja a Világgazdaság.

A visszahívások dacára kivétel nélkül tekintélyes bővülést könyvelhetnek el 2009-hez képest a legnagyobb japán autógyártók. A Nissan, a Honda, a Mazda és a Mitsubishi kivétel nélkül 40% feletti növekedést könyvelhettek el 2010 májusában az előző év azonos hónapjához képest.

A milliós nagyságrendű visszahívások ellenére egyre több autót ad el a Toyota is. A japán autógyártó forgalma márciusban közel negyedével haladta meg az egy évvel korábbit, a májusban mért bővülés pedig a legyártott autók tekintetében 28%-os volt.


A Honda pedig úgy tudott világviszonylatban mintegy 43%-os kapacitásnövekedést gyáraiból kipréselni, hogy a kínai egységében két hétig sztrájkoltak a múlt hónapban, ezért 16%-kal csökkent a termelése Kínában. Ebből is látszik, hogy 2009-ben a világgazdasági válság miatt jelentősen csökkentett fordulatszámmal pörgött a termelés az autógyárakban. Idén pedig a növekvő keresletre reagálva az autógyártók könnyűszerrel tudják növelni a gyártási számot.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?