14 °C Budapest

Haldokló használtautó piac? Már csak az új autó megy...

Pénzcentrum
2008. április 22. 13:00

Közép-Európában az új autók eladásának hirtelen emelkedése jelentősen visszavetette a használtautó piacot. A közép- és kelet európai egyre növekvő eladások egyre növelik annak a lehetőségét, hogy a vevők hátat fordítanak a használtautó kereskedéseknek, ami eddig az autóbeszerzések hagyományos módjának számított.

A regisztrált új autók száma az unió 10 volt kommunista országában átlagosan 14,5 százalékkal emelkedett 2008 első negyedévében az előző év hasonló időszakához képest. Ugyanez alatt az időszak alatt nyugaton 2,9 százalékos csökkenés volt tapasztalható az ACEA, az Európai Autógyárak Szövetsége szerint.

A használtautók népszerűségének emelkedése viszont van akinek jó okot ad az örömre, ugyanis Közép-Európa legnagyobb használtautó kereskedője, az AAA Auto ezzel jelentős profitra tett szert.

Sok ügyfél ugyanis az utóbbi időben kihagyja a hagyományosan első lépésnek számító használtautó vásárlást, és egyből az új autók piacán néz szét. A helyzetről kialakult vélemények megoszlanak, sokan úgy gondolják, hogy a helyzet csak ideiglenes, viszont egy másik tábor véleménye szerint ez tovább fog folytatódni.

A folytatódás mellett szól az érv, miszerint az egyre szigorúbb környezetvédelmi szabályok miatt sokan inkább egy új autót vesznek meg, ami megfelel a legszigorúbb követelményeknek, mintsem egy használtat, amire hatalmas összegű adót vethetnek ki a későbbiekben a károsanyag-kibocsátása miatt.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A General Electric által készített tanulmány eltérő jeleket mutat. A lengyelek 65, a csehek 61 százaléka szeretne inkább használt autót, miközben a magyarok 50, a románok 56 százaléka pedig inkább új autót szeretne.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20