Haldokló használtautó piac? Már csak az új autó megy...

Pénzcentrum
2008. április 22. 13:00

Közép-Európában az új autók eladásának hirtelen emelkedése jelentősen visszavetette a használtautó piacot. A közép- és kelet európai egyre növekvő eladások egyre növelik annak a lehetőségét, hogy a vevők hátat fordítanak a használtautó kereskedéseknek, ami eddig az autóbeszerzések hagyományos módjának számított.

A regisztrált új autók száma az unió 10 volt kommunista országában átlagosan 14,5 százalékkal emelkedett 2008 első negyedévében az előző év hasonló időszakához képest. Ugyanez alatt az időszak alatt nyugaton 2,9 százalékos csökkenés volt tapasztalható az ACEA, az Európai Autógyárak Szövetsége szerint.

A használtautók népszerűségének emelkedése viszont van akinek jó okot ad az örömre, ugyanis Közép-Európa legnagyobb használtautó kereskedője, az AAA Auto ezzel jelentős profitra tett szert.

Sok ügyfél ugyanis az utóbbi időben kihagyja a hagyományosan első lépésnek számító használtautó vásárlást, és egyből az új autók piacán néz szét. A helyzetről kialakult vélemények megoszlanak, sokan úgy gondolják, hogy a helyzet csak ideiglenes, viszont egy másik tábor véleménye szerint ez tovább fog folytatódni.

A folytatódás mellett szól az érv, miszerint az egyre szigorúbb környezetvédelmi szabályok miatt sokan inkább egy új autót vesznek meg, ami megfelel a legszigorúbb követelményeknek, mintsem egy használtat, amire hatalmas összegű adót vethetnek ki a későbbiekben a károsanyag-kibocsátása miatt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A General Electric által készített tanulmány eltérő jeleket mutat. A lengyelek 65, a csehek 61 százaléka szeretne inkább használt autót, miközben a magyarok 50, a románok 56 százaléka pedig inkább új autót szeretne.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?