Sofia,Bulgaria-July 29,2018: Adding of Revolut Visa card into Apple Pay digital wallet.Apple Pay is an easy and secure nfc payment method.

Népszerű szolgáltatást kukázott ki hirtelen az Apple: rengeteg iPhone-os bosszankodhat

2024. június 18. 13:44

Az Apple bejelentette, hogy megszünteti saját hitelprogramját az Egyesült Államokban, és a jövőben harmadik fél által nyújtott hitel- és betétkártya szolgáltatásokon keresztül fogja kínálni a részletfizetési lehetőségeket - számolt be a BBC.

A Buy Now Pay Later (BNPL) pénzügyi szolgáltatás néhány éve indult hódító útjára az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában, ma pedig már több mint 30 országban elérhető. Emberek milliói vásárolnak online és próbálnak ki termékeket anélkül, hogy azonnal fizetniük kellene értük. A szolgáltatás működéséről néhány hónapja írtunk részletesebben.

Igaz, nem az Apple kínálatában, de Magyországon is elérhető már hasonló szolgáltatás, amelyet a Klarna, az AI-alapú globális fizetési és vásárlási szolgáltatásában érhető el.

Az Apple nemrég bejelentette, hogy felszámolja az Egyesült Államokban működő "Buy Now, Pay Later" nevezetű hitelprogramját, amelyet a cég tavaly indított. A vállalat ezentúl külső hitel- és betéti kártyahitelezőkkel fog együttműködni a fizetési tervek kidolgozásakor. Azok a felhasználók, akik már részt vettek ebben a programban, továbbra is az Apple Wallet alkalmazáson keresztül kezelhetik fizetéseiket.

Ezzel a lépéssel az Apple eltávolodni látszik attól a törekvésétől, hogy saját maga nyújtson hagyományos pénzügyi szolgáltatásokat. Az Apple 'Pay Later' nevű szolgáltatásának segítségével az ügyfelek legfeljebb 1000 dollár értékű vásárlásokat oszthatnak fel négy részletre, hat héten belül, kamatok és díjak nélkül. Ezáltal az Apple közvetlen kölcsönöket tud nyújtani ügyfeleinek bankok és más hagyományos hitelezők bevonása nélkül.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A kölcsönök kiadásához az Apple egy újonnan létrehozott leányvállalatot, az Apple Financinget használta. Ez abban az időszakban történt, amikor az amerikai kamatlábak rendkívül alacsonyak voltak, ami kedvező feltételeket teremtett a hitelfelvételhez. Azonban a központi bankok kamatemeléseivel – amelyek az infláció kezelése érdekében történtek – ezek a hitelkonstrukciók kevésbé váltak vonzóvá.

Az Apple nemrégiben bejelentette, hogy új együttműködést köt több nagybankkal – köztük az amerikai Citivel, a brit HSBC-vel és az ausztrál ANZ-vel – annak érdekében, hogy részletfizetési lehetőségeket biztosítson ügyfeleinek. Ezek a fizetési megoldások az iOS 18 operációs rendszer frissítésekor lesznek elérhetőek, amelynek megjelenése még ebben az évben várható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 25. csütörtök
Kristóf, Jakab
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm