15 °C Budapest
Sofia,Bulgaria-July 29,2018: Adding of Revolut Visa card into Apple Pay digital wallet.Apple Pay is an easy and secure nfc payment method.

Durva adatlopás a Revolutnál: magyarok is érintettek, ezt kérik az ügyfelektől

2022. szeptember 20. 17:45

A csalók nem alszanak, most a Revolutot érte hekkertámadás. A pénzváltással, és pénzügyi tranzakciókkal foglalkozó alkalmazásnál a támadás következtében mintegy 50 ezer felhasználó adata szivároghattak ki, többek között magyar felhasználók is érintettek lehetnek. A vállalat elnézést kért a történtek miatt, és e-mailben értesítette azokat a felhasználókat, akik az adatszivárgásban érintettek lehetnek.

A Cybernews nevű techportálnak nyilatkozva a Revolut is elismerte, hogy hekkertámadás történt náluk. Közölték, hogy több mint 50 ezer felhasználójukat érintheti az adatszivárgás, és hogy az érintetteket egy levélben értesítették arról, hogy egy rövid időre bizonyos adataikhoz hozzáférhettek a hekkerek.

Ezt a levelet a Redditen is közzétette az egyik érintett felhasználó, aki azt is leírta: megkérdezte a céget arról, mikor történt a támadás és milyen információkhoz férhettek hozzá a hekkerek, de nem kapott érdemi választ.  A Revolut először a litván adatvédelmi hatóságot értesítette az esetről. A litván hatóság ezzel összefüggésben azt közölte, hogy az Európai Gazdasági Térségből 20 687 személy adataihoz férhettek hozzá a hekkerek (és köztük csak kevés, mintegy 300 litván állampolgár van), 

vagyis akár magyar felhasználók is érintettek lehetnek a szivárgásban.

A litván adatvédelmi hatóság azt is közölte, hogy  tudomásuk szerint a hekkerek a felhasználónevekhez, a felhasználók valódi nevéhez, e-mail-címéhez, telefonszámához, valamint „bizonyos” bankkártya- és bankszámlaadatokhoz férhettek hozzá. A Revolut mindeközben a saját e-mailjében azt írta felhasználóknak, hogy a pénzük biztonságban van, és először azt is tagadták, hogy a bankkártyák adataihoz hozzáférhettek a hekkerek. A Cybernews ez irányú kérdésére válaszolva aztán úgy módosították a kijelentést, hogy „a bankkártyák összes adatához” nem fértek hozzá a hekkerek (de bizonyos bankkártyaadatokhoz hozzájuthattak). 

A vállalat azt is közölte, hogy a támadást rövid idő alatt azonosították, majd kizárták a hekkereket a rendszerből. Hozzátették, komolyan veszik az incidenst, és elnézést kérnek az érintett felhasználóktól a történtekért.Hangsúlyozták, hogy aki nem kapta meg a fenti levelet, az teljesen biztonságban érezheti magát, nekik semmilyen adatuk nem szivárgott ki.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Revolut arra intette az érintett felhasználókat, hogy vigyázzanak azokkal a csalókkal, akik a történtek után egy SMS üzenetet küldhettek ki az érintett felhasználóknak, ugyanis néhány felhasználó olyan átverős üzenetet kapott egy Revolut nevű felhasználótól, amelyben arról tájékoztatták őket, hogy egy új hitelkártyát kapnak a jövőben, majd egy adathalász linkre irányították át őket. Erről az kamuüzenetről a Twitteren is közzétettek egy képernyőképet.

A Revolut erre a bejegyzésre reagálva közölte, hogy nem ők állnak ezek mögött az üzenetek mögött, ezért senki se nyissa meg ezeket a linkekeket. Azt is hozzátették, hogy ők a felhasználóktól sosem kérik azt, hogy SMS-ben azonosítsák magukat, mert vannak más eszközeik erre, foglalta össze az Index.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 26. hétfő
Jusztina
39. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?