21 °C Budapest
Sofia,Bulgaria-July 29,2018: Adding of Revolut Visa card into Apple Pay digital wallet.Apple Pay is an easy and secure nfc payment method.

Durva adatlopás a Revolutnál: magyarok is érintettek, ezt kérik az ügyfelektől

2022. szeptember 20. 17:45

A csalók nem alszanak, most a Revolutot érte hekkertámadás. A pénzváltással, és pénzügyi tranzakciókkal foglalkozó alkalmazásnál a támadás következtében mintegy 50 ezer felhasználó adata szivároghattak ki, többek között magyar felhasználók is érintettek lehetnek. A vállalat elnézést kért a történtek miatt, és e-mailben értesítette azokat a felhasználókat, akik az adatszivárgásban érintettek lehetnek.

A Cybernews nevű techportálnak nyilatkozva a Revolut is elismerte, hogy hekkertámadás történt náluk. Közölték, hogy több mint 50 ezer felhasználójukat érintheti az adatszivárgás, és hogy az érintetteket egy levélben értesítették arról, hogy egy rövid időre bizonyos adataikhoz hozzáférhettek a hekkerek.

Ezt a levelet a Redditen is közzétette az egyik érintett felhasználó, aki azt is leírta: megkérdezte a céget arról, mikor történt a támadás és milyen információkhoz férhettek hozzá a hekkerek, de nem kapott érdemi választ.  A Revolut először a litván adatvédelmi hatóságot értesítette az esetről. A litván hatóság ezzel összefüggésben azt közölte, hogy az Európai Gazdasági Térségből 20 687 személy adataihoz férhettek hozzá a hekkerek (és köztük csak kevés, mintegy 300 litván állampolgár van), 

vagyis akár magyar felhasználók is érintettek lehetnek a szivárgásban.

A litván adatvédelmi hatóság azt is közölte, hogy  tudomásuk szerint a hekkerek a felhasználónevekhez, a felhasználók valódi nevéhez, e-mail-címéhez, telefonszámához, valamint „bizonyos” bankkártya- és bankszámlaadatokhoz férhettek hozzá. A Revolut mindeközben a saját e-mailjében azt írta felhasználóknak, hogy a pénzük biztonságban van, és először azt is tagadták, hogy a bankkártyák adataihoz hozzáférhettek a hekkerek. A Cybernews ez irányú kérdésére válaszolva aztán úgy módosították a kijelentést, hogy „a bankkártyák összes adatához” nem fértek hozzá a hekkerek (de bizonyos bankkártyaadatokhoz hozzájuthattak). 

A vállalat azt is közölte, hogy a támadást rövid idő alatt azonosították, majd kizárták a hekkereket a rendszerből. Hozzátették, komolyan veszik az incidenst, és elnézést kérnek az érintett felhasználóktól a történtekért.Hangsúlyozták, hogy aki nem kapta meg a fenti levelet, az teljesen biztonságban érezheti magát, nekik semmilyen adatuk nem szivárgott ki.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Revolut arra intette az érintett felhasználókat, hogy vigyázzanak azokkal a csalókkal, akik a történtek után egy SMS üzenetet küldhettek ki az érintett felhasználóknak, ugyanis néhány felhasználó olyan átverős üzenetet kapott egy Revolut nevű felhasználótól, amelyben arról tájékoztatták őket, hogy egy új hitelkártyát kapnak a jövőben, majd egy adathalász linkre irányították át őket. Erről az kamuüzenetről a Twitteren is közzétettek egy képernyőképet.

A Revolut erre a bejegyzésre reagálva közölte, hogy nem ők állnak ezek mögött az üzenetek mögött, ezért senki se nyissa meg ezeket a linkekeket. Azt is hozzátették, hogy ők a felhasználóktól sosem kérik azt, hogy SMS-ben azonosítsák magukat, mert vannak más eszközeik erre, foglalta össze az Index.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 29. 10:30
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem