13 °C Budapest
Bemutatták az iPhone 13-at: ennyibe fog kerülni a legújabb Apple csúcsmobil, mutatjuk az összes újdonságot

Bemutatták az iPhone 13-at: ennyibe fog kerülni a legújabb Apple csúcsmobil, mutatjuk az összes újdonságot

2021. szeptember 14. 20:21

Magyar idő szerint kedden este mutatta be az Apple többek között a legújabb iPhone-okat. Érkezik az új iPad és a hetedik generációs Apple Watch is! Mutatjuk, mennyibe kerül majd az iPhone 13, és a többi újdonság.

A legtöbb bennfentes azt jósolta, hogy a kedd esti Apple bemutató szinte teljes egészében az iPhone 13-ról fog szólni, ellenben Tim Cook Apple-vezér egy vadonatúj iPad bemutatásával kezdett.

Elárulták, hogy az új iPad A13 bionikus chipet kapott, amely 20 százalékkal gyorsabb teljesítményt tesz lehetővé az elődökhöz képest. Az Apple szerint ezzel az új iPad hatszor gyorsabb, mint a legkelendőbb Android táblagépek.

Emellett 12 megapixeles, ultraszéles látószögű előlapi kamerával is felszerelték, és 4K-s videókat is képes rögzíteni, kompatibilis lesz az Apple Pencillel, és iPadOS 15 rendszerrel kerül forgalomba. Az új tablet 5G-kompatibilis lesz, USB-C kábelen lehet majd tölteni. Az új iPad már megrendelhető, 329 dollárért (azaz kb. 97 ezer forintért az USA-ban) adják a legkisebb, 64 gigás verziót, és a jövő héten érkezik a boltokba.

Az Apple egy új iPad Minit is bejelentett, amely kisebb, 8,3 hüvelykes képernyővel kerül piacra. Az iPhone 12-höz hasonlóan új, laposabb dizájnnal, nem lesz ujjlenyomat-érzékelő az előlapon, és több színben érkezik ez a tablet is, többek között lilában is kapható lesz. Hátul 12 megapixeles kamerával és sztereó hangszórókkal rendelkezik. Ez a verzió 499 dollárról (kb. 147 ezer forintról) indul majd az USA-ban, szintén jövő héten jelenik meg.

Bemutatták a hetedik generációs Apple Watch okosórákat is. A következő generációs óra az eddigi legnagyobb kijelzővel rendelkezik majd (20 százalékkal nagyobb a képernyőfelület, mint az előzőn), és teljesen át lett tervezve. Emellett az eddigi legtartósabb Apple Watch-ként hirdették meg, és ez fog rendelkezni a leggyorsabb töltési sebességgel is. Öt színben lesz kapható, Amerikában 399 dollár (kb. 97 ezer forint) lesz a kezdőára. Érkeznek új óraszíjak, de az eddigiekkel is kompatibilis lesz az új Apple okosóra.

Az Apple újratervezte szoftvert, hogy több információ férjen el a képernyőn. Több új óraskint is tartalmaz majd a csomag, köztük egy olyat, amely a világ időzónáit követi nyomon. A belépőszintű modell öt színben, köztük kékben, és pirosban is kapható lesz. Emellett alumínium, acél és titán tokkal is kijön majd, ezek ára változó lesz. Az Apple nem árulta el az új Watch megjelenési dátumát, de "még idén ősszel" elérhetőek lesznek a modellek.

Több mint 2 millió néző előtt a YouTube élő közvetítésen, végül Tim Cook bejelentette az új iPhone modelleket. Az új széria, mint várható volt, az iPhone 13 nevet kapta - lesz Mini, 13, Pro és Pro Max is. Az új iPhone 13 lényegében ugyanúgy néz ki, mint a tavalyi modell, IP68-as vízállósággal, Ceramic Shield kijelzővédővel. A képernyő tetején kisebb lesz a "notch", azaz a kamerasziget, mint a 12-esen. Emellett nagyobb akkumulátorral és fényesebb képernyővel jön majd ki. Két méretben lesz kapható, a Mini 5,4 hüvelykes lesz, a "sima" 13 pedig 6,1, öt színben dobják piacra.

Forrás: Apple
Forrás: Apple

Ebben mutatkozik be az A15 Bionic processzor, ami 30 százalékkal jobb grafikus meghajtást ígér, mint a konkurens csúcsmobilok, az új 16 magos Neural Engine 15,8 billió számításra képes másodpercenként - ez a kiterjesztett valóság miatt lesz fontos. Az új telefon természetesen 5G-képes.

Az egyik kamera egy 12 megapixeles, széles látószögű lesz, nagy érzékelővel, amely 50 százalékkal több fényt tud befogadni, mint az előző modellek. A másik objektív egy ultraszéles látószögű lencse lesz. A kamera egyik újítása egy új "filmes mód", amely képes fókuszban tartani a mozgó tárgyakat - gyakorlatilag ugyanaz, mint a Cinematic-mód, csak videóban.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Pro modellek három hátlapi kamerával rendelkeznek. Az idei modellek egy "Sierra Blue" színváltozatban is megjelennek. A Pro és a Pro Max GPU-ja 5 magos lesz, szemben az iPhone 13-as 4 magjával.

Az iPhone 13 Pro az Apple által "ProMotionnek" nevezett kijelzővel érkezik, amely kétszer nagyobb frissítési sebességgelrendelkezik, mint a korábbi iPhone-ok. Ez azt jelenti például, hogy a például görgetésnek simábbnak kell lennie. A Pro modellekben ugyanaz a chip van, mint az alap iPhone-okban. Az idei modellek is rozsdamentes acélból készülnek.

A kamerák is jobbak lesznek, mint az előző modellekben, a széles és ultraszéles lencse mellé kerül a Pro modellekbe egy új, 77 mm-es telefotó lencse is. A 6-szoros optikai zoom miatt makrofotók készítésére is jó lehet majd az új széria, 2 centis távolságból is éles, részletgazdag képeket ígér az Apple. És a vállalat szerint másfél órával többet bírnak majd egy töltéssel, mint a 12-es széria telefonjai.

Az új Apple okostelefonok szeptember 24-én érkeznek majd a boltokba világszerte - jeletette be Tim Cook.

Címlapkép: Apple

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm