19 °C Budapest

Így bukott le a Vaterán az illegális ékszerkereskedő

MTI
2014. március 3. 14:32

Lebuktattak a pénzügyőrök egy kereskedőt, aki illegálisan árult ékszert egy internetes aukciós oldalon - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hajdú-bihari sajtóreferense hétfőn.

Kiss Nóra közölte: a NAV Hajdú-Bihar Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága, valamint a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Hatósága (Nehiti) közös ellenőrzése illegális ékszerkereskedőt buktatott le, aki a Vaterán árusított nemesfémből készült ékszereket.

Az ellenőrzés próbavásárlással kezdődött, melynek során a pénzügyőrök aranygyűrűt vásároltak egy hajdúdorogi magánszemélytől, aki 2007 óta árusítja a nemesfémből készült ékszereket a Vatera aukciós oldalon, úgy, hogy sem adószámmal, sem a szükséges hatósági engedélyekkel nem rendelkezik.

A hatvankilenc darab, fémjelzés nélküli, összesen 300,4 gramm súlyú, különféle nemesfémből készült ékszert a Nehiti munkatársai külön eljárás keretében lefoglalták.

Az engedély nélküli tevékenység és bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt a NAV és a Nehiti eljárást indított az ékszerkereskedő ellen, aki akár több százezer forintos bírságra is számíthat - tette hozzá Kiss Nóra.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Így módosul a Vodafone üzleteinek nyitvatartása

A nemrég kihirdetett kormányrendelet értelmében a Vodafone Magyarország üzletei április 7-től teljes nyitvatartási időben, a korlátozások előtti tevékenységi körrel és szolgáltatásokkal működnek.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44