18 °C Budapest
Judge gavel with Justice lawyers, Businesswoman in suit or lawyer, Advice and Legal services Concept.

West Balkán-ügy: 13 év után lezárult a per, 162 milliót fizethetnek a felelősök - az ítélet jogerős

2024. március 25. 08:44

162 milliós kártérítés jár a West Balkánban meghalt lányok családjának - írja a hvg360 a lap birtokába került elsőfokú ítélet alapján. A 13 évvel ezelőtti tragédia során három fiatal lányt halálra préselt a tömeg, közülük kettőnek a családja perelte be a börtönből már rég kiszabadult felelősöket. A per most lezárult, az ítélet jogerős, senki sem fellebbezett. Összesen 110 millió forint kártérítést, ennek mostanra több mint 52 millió forintot kitevő kamatát és további 1,5 millió forint költségtérítést kell megfizetnie a West Balkán-ügy három elítéltjének.

A West Balkán nevű szórakozóhelyen elhunyt három lány közül kettőnek a szülei és testvérei, összesen hatan együtt indítottak kártérítési pert a büntetőeljárásban jogerősen elítélt három felelős ellen. Ebben a polgári perben született ítélet január végén, vagyis 13 évvel a máig elborzasztó eset után - írja a lap. A büntetőperben azt állapították meg, hogy a 300 fő biztonságos befogadására alkalmas West Balkán aznapi bulijára 4200 belépő-karszalaggal készültek a szervezők. A tragédiát az okozta, hogy a résztvevők létszámához képest nagyon szűk lépcsőházban két irányba is áramlottak a fiatalok a különböző szinteken zajló műsorok miatt.

Amikor a tömegben pánik tört ki, melynek oka máig ismeretlen, két tizenéves lányt szó szerint összepréselt a tömeg, akik emiatt megfulladtak. A tömegben még egy fiatal, 24 éves nő is életét vesztette. A tragédia 2011. január 15-én a pesti Nyugati téren lévő West Balkánban történt, a Noise Night Life néven tartottak rendezvényen.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm