8 °C Budapest
Budapest, 2021. december 24.Nagy Feró az Összetartozunk - 40 év rock, 40 dal, közel 40 elõadó - a Mobilmánia együttes karácsonyi koncertjén a Budapest Arénában 2021. december 23-án.MTI/Illyés Tibor

Ennyit kaszált cégével Sebestyén Balázs, Kasza Tibi, Nagy Feró: belestünk a friss bevallásokba

2023. május 31. 13:03

Nem vett ki osztalékot cégeiből Kasza Tibi 2022-ben, szúrta ki a Pénzcentrum a céges bevallásokban. Ellenben Sebestyén Balázs nagyot kaszált, 170 milliós osztalékot kapott Phova Kft.-jéből, emellett a cég két alkalmazottja átlagosan havi 1,3 millió forintot kereshet. Nagy Feró sem vett ki osztalékot a cégéből, de a bérköltségek alapján szép summa üthette az alkalmazottak markát.

Nem fizetett osztalékot a 2022-es üzleti évre Kasza Tibor cége, a Manker Beauty Kft., pedig 1,31 milliárd forintos adózott eredménnyel zárta az évet - derült ki a cég beszámolójából. A 2022-es árbevétel majdnem 4,7 milliárd forint volt, ami lényegesen magasabb a 2021-esnél, ami kicsit kevesebb, mint 2 milliárd forint volt.

A vállalatnak 4 alkalmazottja volt 2022-ben, a személyi jellegű ráfordítások pedig 29,8 millió forintra nőttek, azaz ha mindenki ugyanannyit keres az alkalmazottak közül, akkor leosztva havi 620 ezres fizetés jön ki.

Másik, feleségével közös vállalkozásuk, Challenge Diet Kft. 586 millió forintos adózott eredményről számolt be 2022-ben, osztalékot ez sem fizetett, a dokumentumok szerint az összeget az eredménytartalékba helyezték. A vállalatnak 1,87 milliárdos árbevétele volt 2022-ben, ami több mint 1 milliárddal több, mint egy évvel korábban. A vállalatnak egy alkalmazottja sincs papíron.

A műsorvezető harmadik cége, a GoldenEye Kreatív Szolgáltató Kft. cikkünk megjelenéséig még nem tette közzé beszámolóját.

Kasza Tibi így tavaly jóval szegényesebben zárta az évet, mint 2021-ben, amikot a Manker Beauty-ból 780 millió forintot osztalékként fizettek ki a tagok között a részesedésük arányában. A Challange Diet nem fizetett osztalékot, a GoldenEye Kreatív Kft.- ből pedig összesen 60 millió forint osztalékot vettek ki a Kasza-testvérek.

Jobban ment a 2022-es év Sebestyén Balázsnak: a tulajdonában lévő Phova Kft. a beszámolója szerint 2022-ben 176,7 millió forint adózott eredményt ért el 503,8 millió forintos árbevétel mellett.

A mellékletek szerint a rádiós 170 millió forint osztalékot szedett ki a cégéből.

A vállalatnak két alkalmazottja van, 31,7 millió forint ment el személyi ráfordításokra, azaz egy alkalmazott átlagosan havi 1 millió 320 ezer forintot kereshet a cégben. Balázs másik vállalkozása a Dharmacsakra Kft. 2 ezer forintos mínuszban zárta 2022-t, árbevétele nem volt, így osztalékot fizetett.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A műsorvezető harmadik cége, a Shrampa Kft. megszűnt, 2022 nyarán született határozat a végelszámolásról. Az eljárást maga Sebestyén Balázs kezdeményezte, a cégnek egyébként az elmúlt 5 évben egyetlen évben termelt bármilyen bevételt. 

2021-ben egyébként a rádiós 160 millió 723 ezer forintos osztalékot vett ki a Phova Kft.-ből.

Nagy Feró cége, a Nagyferó Kft. 23,5 millió forintos ádózott eredménnyel zárt a 2022-es beszámoló szerint, majdnem 104 millió forintos árbevétel mellett. A cégnek két alkalmazottja volt 2022-ben, a személyi ráfordítások összege 26,7 millió forint volt. azaz a vállalat egy alkalmazottja átlagosan valamivel több mint 1,1 milliós fizetést tehetett zsebre havonta. A Beatrice alapítója a dokumentumok szerint a 2022-es üzleti évben nem vett ki osztalékot a cégéből, minden árbevételt az eredménytartalékba vezettek át.

Korábban a Pénzcentrum beszámolt arról is, hogy hogyan alakult Majka cégének a 2022-es év. A zenész 80 millió forintot vett ki osztalékként a vállalkozásából.

Címlapkép: Illyés Tibor, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem