14 °C Budapest
Midsection of friends sharing popcorn in theater

Véres horror tarol a magyar mozikban: közelharc folyik a jegypénztáraknál ezekért a filmekért

2023. március 16. 16:04

A korábbi hetek abszolút győztese, A Hangya és Darázs: Kvantumánia az Avatarral karöltve a múlthéten már labdába se rúgott a magyar mozikban. A nézők fejét ugyanis elcsábította a Sikoly VI., ami a létező legdurvább korhatárbesorolást kapta, így csak esténként vetíthetik a mozik. De még így is rögtön a második helyen nyitott, alig lemaradva a Creed III. részétől. Ahogy mindig, most is utánajártunk annak, hogy melyik filmek voltak a legnépszerűbbek Magyarországon.

A legutóbbi, csütörtöktől szerdáig tartó mozis műsorhéten március 8. és 15. között a legtöbb jegyet ismételten a Creed-re váltották. Ezzel pedig immáron két hete, a premierje óta tarol a bevétel alapján Michael B. Jordan legújabb filmje, míg az eddigi győztesek (az Avatar: A víz útja és a Hangya és Darázs: Kvantumánia) még a top 5 legtöbb bevételt hozó mozi közé se fért be.

A Creed III. ugyanis közel 79 millió forintot hozott a jegypénztáraknál, miután 38 263 filmrajongó váltott rá jegyet országszerte. A második helyen nyitott a Sikoly VI., ami a sorozat legvéresebb epizódjaként híresült el. A horror ugyanis Filmforgalmazók Egyesületének adatai szerint kicsivel több mint 73 millió forint bevételt termelt, miközben 35 017-en voltak rá kíváncsiak összesen. Ezzel a harmadik lett a szintén múlthét csütörtökön bemutatott Múmiák, amire 22 934-en váltottak jegyet, összesen 44 millió forintértékben.

A negyedik hely szintén egy óriási meglepetés: 24 934 nézővel és több mint 41 millió forintos bevétellel ugyanis egy magyar kalandfilm, a Hadik végzett épphogy a dobogóról lemaradva. A nemrég még élbolyba tartozó Kokainmedve lett az ötödik helyezett a listánkon, miután 14 968-an voltak rá kíváncsiak és 30 millió forintot hozott a magyar moziknak. Hatodik helyre került ezzel a korábbi első, A Hangya és a Darázs: Kvantumánia. A filmre 13 423-an váltottak jegyet közel 27,5 millió forintért.

Az Avatar: A víz útja majdnem két hónapon keresztül vezette a jegyeladási listákat, azonban mára már kifulladni látszik a lendület. James Cameron filmje most a 7. helyen végzett, de még így is szép számokat produkálva: 9834 néző váltott rá jegyet több mint 23 millió forintértékben. Ezzel a nyolcadik helyen végzett a tizenöt héttel ezelőtt bemutatott Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság, aminek a 10 093 nézője közel 20 millió forintot fizetett ki a jegyekért összesen. Kilencedik lett a Hirtelen 70!, amire 9097-en voltak kíváncsiak, miközben 19 millió forintot termelt a jegypénztárakban. A tizedik helyre került a Magic Mike utolsó tánca, miután 6638-an váltottak rá jegyet 14 millió forintértékben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm