13 °C Budapest
Új sikerfilm tarol Magyarországon: rengetegen kívancsiak rá, sorra telnek a mozik

Új sikerfilm tarol Magyarországon: rengetegen kívancsiak rá, sorra telnek a mozik

2023. január 26. 19:02

Lassan két hónapja mutatták be az Avatar második részét, aminek a nézettsége azóta is magasan vezet a magyar mozikban. Ugyan hétről-hétre akad kihívója James Cameron filmjének, azonban csak ezen a héten sikerült megközelítenie egy filmnek, nevezetesen Az ember, akit Ottónak hívnak-nak a sci-fi nézettségét. A két hete bemutatott mozira ugyanis több mint 30 ezeren váltottak jegyet az elmúlt egy hét leforgása alatt.

Immáron hat hete vezeti a magyar mozik nézettségi listáját az Avatar, azonban szemmel láthatóan egyre kevesebben kíváncsiak James Cameron filmjére. Míg a múlthéten 70 890-en váltottak rá jegyet ez a szám mára szinte a felére csökkent: január 19-25 között mindössze 49 294-en voltak rá kíváncsiak, amivel körülbelül 119 millió forintot hozott a konyhára.

Az eheti első és második helyezett között pedig a nézők száma alapján egyre kisebb a különbség. Az eheti második helyezettet, Az ember, akit Ottónak hívnak-ot ugyanis 31 462-en látták, akik összesen megközelítőleg 61 millió forintot fizettek ezért.

A harmadik helyen nyitott a mozikban a Filmforgalmazók Egyesületének statisztikája alapján a Babylon című film, amit a premierje óta 20 634-en láttak és több mint 42 millió forintot hozott a konyhára. Negyedik helyre csúszott ezzel a 7 héttel ezelőtt bemutatott Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság. A rajzfilmre ugyanis többen voltak kíváncsiak, mint egy héttel ezelőtt: a vizsgált időszakban 21 582-en látták, amivel csak kicsivel kevesebb bevételt hozott, mint a Babylon. A Shrek kandúrjának története több mint 42 millió forintot hozott.

Ezzel az ötödik helyre került a múltheti harmadik, a Fortune hadművelet – A nagy átverés. Guy Ritchie új filmjére több mint 41 millió forintértékben váltott jegyet 19 339 néző. A múltheti második helyezettet viszont szemmel láthatóan nem szerették a magyar nézők: a furcsa horrorra ezen a héten már csak 17 363-an voltak kíváncsiak és „mindössze” 34 millió forintot termelt a magyar mozikban. A hetedik helyen nyitott az Angyalok gyilkosa, amit 6489-en néztek meg, összesen több mint 13 millió forintot hagyva a kasszákban.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A héten már csak a 8. helyre futotta az I Wanna Dance With Somebody – Whitney Houston történet-ének: 4907-en nézték meg és alig több mint 10 millió forintos bevételt termelt. A 9. helyre már jóval kevesebben voltak kíváncsiak. A Fabelman család 3582 nézővel indított a mozikban és 7,2 millió forintot termelt. A 10. helyezettet szintén 19-én mutatták be: a Jack Mimoun és a rejtélyek szigetére 2744-en váltottak jegyet és 5,6 millió forintot hozott a konyhára.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?