15 °C Budapest
Mt Olivet Cemetery, Frederick County, Maryland, USA.

Elképesztő síremléket kapott a magyar mulatóslegenda: tízmilliókba került Nagy Grófo kriptája

2022. március 28. 12:28

Lassan két ével ezelőtt hunyt el Kis Grófo édesapja, Nagy Grófo, azaz Kozák László. A családfő tiszteletére impozáns síremléket emeltek, amiről most kiderült pontosan mennyibe is került.

Másfél évvel ezelőtt, 2020 végén Kis Grófo és édesapja egyaránt elkapták a koronavírust, ami miatt mindketten kórházba kerültek. Sajnos Nagy Grófo nem élte túl a betegséget, ami az egész családot sokkolta. A pandémia és a szigorú szabályozások ellenére is a roma hagyományoknak megfelelő, óriási temetést rendeztek a családfőnek, ahonnan az ország minden részéről érkeztek.

A zenészt egy négyszer négy méteres kriptában helyezték örök nyugalomra, ahol mellétemették a kedvenc ruháit, szeretett tárgyait és hangszereit is. Az emlékhelyet, ami csak nem rég készült el szinte rögtön a temetés után elkezdték építeni. Ami nem került kevésbe.

Bár pontos számokat nem tudott meg a Blikk, hiszen Kis Grófo tiszteletből nem szerette volna elárulni az összeget, de azt sikerült megtudnia a lapnak egy sírkőmestertől, hogy hozzávetőlegesen mennyibe kerülhetett az emlékmű építése.

Látszik, hogy hatamas munka van benne. Vagy sivakasi gold vagy brazil gold gránit az alap. A gránitot köbméterben mérik, ennek az anyagára minimum 20-30 millió forint volt, és akkor még ott van a munkadíj is. Általában a romák szoktak ilyen sírhelyeket emeltetni, a gránit pedig nagyon népszerű, hiszen akár száz évig is megőrzi a csillogását, időjárásálló, már az ókori Egyiptomban is előszeretettel használták. Az oszlopok tetején lévő feltehetően bronz szobrokkal együtt több tízmillió forintba kerülhetett az emlékhely emelése, gyönyörű munka, büszkék lehetnek rá

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

– nyilatkozta a szakember. Ezek az összegek pedig egészen reálisnak tűnnek azt tekintve, hogy a szolnoki temetőben található sírhelyet egy-egy hatalmas Szűz Mária és Jézus szobor őrzi, a kriptát pedig bézs-arany gránittal borították, illetve aranyozott bútorokkal, virágtartókkal rendezték be.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem