Mt Olivet Cemetery, Frederick County, Maryland, USA.

Elképesztő síremléket kapott a magyar mulatóslegenda: tízmilliókba került Nagy Grófo kriptája

2022. március 28. 12:28

Lassan két ével ezelőtt hunyt el Kis Grófo édesapja, Nagy Grófo, azaz Kozák László. A családfő tiszteletére impozáns síremléket emeltek, amiről most kiderült pontosan mennyibe is került.

Másfél évvel ezelőtt, 2020 végén Kis Grófo és édesapja egyaránt elkapták a koronavírust, ami miatt mindketten kórházba kerültek. Sajnos Nagy Grófo nem élte túl a betegséget, ami az egész családot sokkolta. A pandémia és a szigorú szabályozások ellenére is a roma hagyományoknak megfelelő, óriási temetést rendeztek a családfőnek, ahonnan az ország minden részéről érkeztek.

A zenészt egy négyszer négy méteres kriptában helyezték örök nyugalomra, ahol mellétemették a kedvenc ruháit, szeretett tárgyait és hangszereit is. Az emlékhelyet, ami csak nem rég készült el szinte rögtön a temetés után elkezdték építeni. Ami nem került kevésbe.

Bár pontos számokat nem tudott meg a Blikk, hiszen Kis Grófo tiszteletből nem szerette volna elárulni az összeget, de azt sikerült megtudnia a lapnak egy sírkőmestertől, hogy hozzávetőlegesen mennyibe kerülhetett az emlékmű építése.

Látszik, hogy hatamas munka van benne. Vagy sivakasi gold vagy brazil gold gránit az alap. A gránitot köbméterben mérik, ennek az anyagára minimum 20-30 millió forint volt, és akkor még ott van a munkadíj is. Általában a romák szoktak ilyen sírhelyeket emeltetni, a gránit pedig nagyon népszerű, hiszen akár száz évig is megőrzi a csillogását, időjárásálló, már az ókori Egyiptomban is előszeretettel használták. Az oszlopok tetején lévő feltehetően bronz szobrokkal együtt több tízmillió forintba kerülhetett az emlékhely emelése, gyönyörű munka, büszkék lehetnek rá

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

– nyilatkozta a szakember. Ezek az összegek pedig egészen reálisnak tűnnek azt tekintve, hogy a szolnoki temetőben található sírhelyet egy-egy hatalmas Szűz Mária és Jézus szobor őrzi, a kriptát pedig bézs-arany gránittal borították, illetve aranyozott bútorokkal, virágtartókkal rendezték be.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 11. csütörtök
Zsuzsanna, Tiborc, Lilian
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?