2021. március 3. szerda Kornélia

Orbán Viktor: az első lépések között enyhíteni kell az este 8 óra utáni kijárási tilalmat


Orbán Viktor ismét a Facebookon jelentkezett be tegnap este, hogy a nemzeti konzultáció kitöltésére ösztönözze a lakosságot. Mint mondta: arról, hogy meddig kell még együttélni a korlátozásokkal, abban a járványügyi szakemberek döntenek, viszont a nyitás részleteinek kérdéseiről mindenki elmondhatja a véleményét. A videóból az is kiderült, hogy a miniszterelnök a fokozatos nyitás híve, és először a 8 óra utáni kijárási tilalmat oldaná fel.

"Ez a pillanat is végre elérkezett: tudunk értelmesen konzultálni arról, hogy milyen körülmények között és hogyan oldjuk fel a járványhelyzet miatt bevezetett korlátozásokat. Épp elegünk van már ebből, szabadulni akarunk tőle. Hogy mikor szabadulhatunk, abban természetesen a járványügyi szakemberek hangja, szava, véleménye lesz a döntő. De hogy milyen körülmények között, hogyan, hány lépésben történjen, nos, ott mindenkinek számít a véleménye" - mondta el a miniszterelnök, arra buzdítva a "facebookosokat", hogy töltsék ki a Nemzeti konzultációt.

A videóból kiderült, hogy Orbán Viktor mit válaszolna egyes kérdésekre. Arra a kérdésre, hogy Egyesek szerint a járványügyi korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre fel lehet oldani. Mások szerint ezt csak a járvány végén, egy lépésben lehet megtenni. Ön mit gondol erről? a miniszterlenök a Fokozatosan, lépésről lépésre kell feloldani a korlátozásokat választ adta. A védettségi igazolvánnyal kapcsolatos előjogokról szóló kérdésre (Azok, akik beoltatják magukat vagy átestek a betegségen, védettségi igazolványt kapnak. Vannak, akik támogatják, hogy az ilyen igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól. Ön mit gondol erről?) a Támogatom választ jelöli a videóban.

Orbán Viktor szerint a kijárási korlátozás enyhítésére is szükség lenne: a Vannak, akik szerint - amint a járványügyi helyzet engedi - az első lépések között enyhíteni kell az este 8 óra utáni kijárási tilalmat. Ön egyetért ezzel? kérésre az Igen választ jelölte.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

03.04-03.10
Országos

Interspar

03.04-03.10
Országos

Spar, Interspar

Tavaszi készülődés
03.04-03.20
Országos

Lidl

03.04-03.10
Országos

Spar

03.04-03.10
Országos

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos


HR Revolution 2021

Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?