Nagyot kaszálhatott kispesti házának eladásával Bangó Margit

2019. június 29. 16:22

Eladta kispesti házát Bangó Margit, és Gyálon vett helyette lakást. Az énekesnő ezzel rendkívül jól járhatott, hiszen Kispesten jelentősen többe kerül az ingatlan négyzetméterenként, mint Gyálon.

Lakást vásárolnál? Használd a Pénzcentrum kalkulátorát!

Eladta ingatlanját Bangó Margit, és Gyálon vett házat - számolt be a Story magazinnak. Azt is megtudhattuk, hogy eddig hét ingatlanja között volt egy kispesti ház és egy nyaraló is. Az énekesnő nem anyagi okokból döntött ez eladás mellett, saját bevallása szerint az unokáihoz szeretett volna közelebb költözni. Bangó Margit ezzel kapcsolatban így fogalmazott:

Eladtam a nyaralómat, hét házam volt eddig, azokat is eladogadtam, mindig magamat hagyom utoljára, csak nekik legyen meg mindenük. Most vettem ezt a gyáli házat, remélem, ez az utolsó, innen már soha többet sehova nem kell elköltöznöm. 

Azt is megtudhattuk tőle, hogy valójában nincs megtakarítása, és saját bevallása szerint vagyona sem. Ezt mondta a lapnak:

Ninsc vagyonom, spórolt pénzem, az én feladatom az unokák taníttatása, hogy semmiben ne szenvedjenek hiányt.

Az agglomerációban sokkal olcsóbbak a lakások

Az ingatlanpiaci boom egyelőre nem látszik kifutni, a lakásárak folyamatosan nőnek. Azt Bangó nem árulta el, hogy mekkore volt az eladott és a megvásárolt ingatlan, kis kutatással azonban könnyen meg lehet találni a négyzetméterárakat.

Lakást vásárolnál? Használd a Pénzcentrum kalkulátorát!

Abból a szempontból biztosan jó döntést hozott az énekesnő, hogy ugyanazért a pénzért sokkal nagyobb lakást lehet kapni Gyálon mint Kispesten. Az ingatlannet.hu adatai szerint Kispesten 2019 májusában 461 656 forint egy négyzetméter, Gyálon 338 827 forint - azaz sokkal olcsóbb. 

Így tehát Gyálon egy 40 négyzetméteres kis lakást 13 553 080 forintért lehet megvásárolni, 50 négyzetmétert már 16 millió 941 ezer forintért. De ott még egy 100 négyzetméteres ház sem olyan vészesen drága, 33 millió 882 ezer forintért már vihető, míg egy 120 négyzetméteres házért 40 millió 659 ezer forintot kérnek átlagosan.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Jövő héttől indulnak a kedvezmények

Aki még családalapítás előtt áll, annak nem szabad elfeledkeznie a kibővített CSOK-támogatásról és a falusi CSOK-ról. A használt lakásra is felhasználható CSOK és CSOK-hitel rendkívül kedvezőek, a háromgyerekeseknek járó 10 milliós támogatásból és a 15 milliós CSOK-hitelből így például Gyálon már 75 négyzetméteres ház is kijön.

Nem vagy jogosult a CSOK-ra? Találj olcsó lakáshitelt kalkulátorunkban!

Mindemelett holnap indul a babaváró támogatás is, amely kamatmentesen tesz elérhetővé 10 millió forint kölcsönt a gyermeket vállaló pároknak, amely 3 gyermekesek esetén teljesen kamatmentes lehet. A CSOK előnye a babaváróval szemben azonban az, hogy a számítási alapba a meglévő gyermekek is beletartoznak.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm