6 °C Budapest

Letarolta a vihar Magyarországot: képeken a pusztítás

2017. október 30. 18:00

Óriási vihar söpört végig az országon vasárnap, tetőszerkezetet, villanyoszlopot és mobilátjátszó állomást is kidöntött a szél. A károk helyreállításán közel ezer helyszínen dolgoztak még délbenm mutatjuk a legdurvább képeket.

Országszerte csaknem kilencszáz helyszínen dolgoztak a viharkárok elhárításán hétfő délben a tűzoltók - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője az MTI-t. Mukics Dániel közölte: főként a fővárost, illetve Pest és Bács-Kiskun megyét érintik a jórészt kidőlt fákról és villanyoszlopokról, megrongált épületekről, tetőkről szóló riasztások, de más megyék tűzoltói is zömében a viharkárok elhárításán dolgoznak.

Budapesten délben mintegy háromszáz címre várták a tűzoltói segítséget - tette hozzá. Pest megyében a vasárnapi vihar több településen megrongálta az elektromos vezetékeket, áramkimaradást okozva. A legfrissebb információk szerint a megyében mintegy ötezer fogyasztói helyen nincs még áram, a szakemberek folyamatosan dolgoznak a hiba elhárításán - sorolta. Bács-Kiskun megyében délben kétszáz helyszínen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak. 

A katasztrófavédelemhez személyi sérülésről hétfőn nem érkezett bejelentés - közölte Mukics Dániel.

A lakásunkban bármikor kárt tehet egy vihar, és mivel jellemzően ez a legértékesebb vagyontárgyunk, így fontos, hogy megfelelő lakásbiztosítással rendelkezzünk. Egy korábbi pénzintézeti tanulmány szerint a magyarok 80 százaléka köt lakásbiztosítást otthonára, ám ez nem jelent teljes védettséget számukra. A lakásbiztosítással rendelkezők jelentős része ugyanis az ingóságok védelmére már nem gondol - derült ki a K&H biztos jövő indexének ingatlanokkal foglalkozó kutatásából. A kutatás során megkérdezettek csupán fele mondta, hogy ingóságokra kötött biztosítással is rendelkezik. A válaszadók 12 százalékának nincs, 8 százalék pedig nem is tudja, hogy rendelkezik-e ilyennel.

Az is látszik, hogy a fiatalabbak, a harmincas éveikben járó korosztály tagjai kevésbé törődnek ezzel a kérdéssel. Egyrészt náluk a legmagasabb - 14 százalék - azoknak az aránya, akik nem tudják, hogy van-e lakásbiztosításuk, 16 százalékuk pedig azt mondta, hogy nincsen lakásbiztosítása. Általánosságban a lakásbiztosítás hiánya, területi bontás szerint leginkább Budapestre jellemző: a fővárosban a lakosság 18 százaléka nem köt biztosítást otthonára. A kutatásból az is kiderült, hogy azok, akik nem saját tulajdonú lakásban élnek, kevésbé tartják fontosnak a biztosítást, 21 százalékuknak egyáltalán nincs is.

Nézzük, milyen károkat okozott a tegnapi vihar:

Leszakadt tetőszerkezet, Bács-Kiskun megye

Használaton kívüli malom tetőszerkezetének darabjai az 51-es számú út mellett, a Bács-Kiskun megyei Hartán; fotó; MTI Fotó: Donka Ferenc

Leesett mobilátjátszó állomás, Siófok

A szélvihar miatt leesett mobiltelefon-átjátszó állomás egy tízemeletes épület előtt Siófokon; MTI Fotó: Varga György

Kidőlt fa, Komárom-Esztergom megye

A bejegyzés megtekintése az Instagramon
által megosztott bejegyzés,

Kilyukadt tető, Baranya megye

A bejegyzés megtekintése az Instagramon
által megosztott bejegyzés,

Kidőlt fa, Győr

A bejegyzés megtekintése az Instagramon
által megosztott bejegyzés,

Kiszakadt TV-antenna, Kiskunfélegyháza

A bejegyzés megtekintése az Instagramon
által megosztott bejegyzés,
Borítókép forrás: MTI Fotó: Donka Ferenc
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem