21 °C Budapest

Itt a nyilvános térkép a koronavírussal fertőzöttek esetszámáról: a fővárosban a legrosszabb a helyzet

2020. április 1. 07:12

A kormányzati tájékoztató oldalra kedden felkerültek az adatok megyei bontásban, ma reggel a friss adatokat is láthatjuk az új térképen. A kormányzat eddig adatvédelmi indokokra hivatkozva semmilyen információt nem közölt arról, hogy az ország egyes területein hogyan alakul az igazolt koronavírusos esetek száma, Müller Cecília országos tisztifőorvos még az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján is csak annyit mondott, hogy a fertőzöttek "egyenletesen oszlanak el az egész országban".

Kedden késő este azonban megjelent egy statikus térkép a Koronavirus.gov.hu tájékoztató oldalon, amelyről leolvasható, hol hány igazolt fertőzést tartanak nyilván. Erről kiderül, hogy az eddig közölt 525 eset közül a legtöbbet, 232-őt Budapesten, 98-at Pest megyében tartanak számon, a legkevesebb fertőzött Heves és Békés megyében van: 3-3 fő. 

Forrás: koronavirus.gov.hu

Hetekig a hivatalos tájékoztatásban csupán az elhunytak állampolgárságát közölték, hétfőn aztán a COVID-19 betegségben elhunyt 16 páciens több adatát is nyilvánosságra hozták a kormányzati tájékoztató oldalon, köztük a nemüket és azt, milyen alapbetegségük volt. Jelenleg a négy újabb elhunyttal kapcsolatban tudható, hogy mind 65 felettiek, két nő és két férfi beteg esett áldozatul mára a betegségnek. Részletesebben: egy 86 éves nő beteg, akinek alapbetegsége mindössze a magas vérnyomás volt, egy 67 éves nő beteg, szintén magas vérnyomással és ISZB-vel, vagyis iszkémiás szívbetegsége volt. 

Egy 66 éves férfi beteg sem élte túl a fertőzést, neki szív- és érrendszeri megbetegedése, idült reumás szívbetegsége, és degenaratív ("kopásos") gerincbetegsége volt, illetve egy 91 éves férfibeteg is életét veszítette, akinek az alapbetegségei között volt szív- és érrendszeri megbetegedés, magas vérnyomás, idült reumás szívbetegség, és agyi érbetegség is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem