2020. május 30. szombat Janka, Zsanett

Itt a nyilvános térkép a koronavírussal fertőzöttek esetszámáról: a fővárosban a legrosszabb a helyzet


A kormányzati tájékoztató oldalra kedden felkerültek az adatok megyei bontásban, ma reggel a friss adatokat is láthatjuk az új térképen. A kormányzat eddig adatvédelmi indokokra hivatkozva semmilyen információt nem közölt arról, hogy az ország egyes területein hogyan alakul az igazolt koronavírusos esetek száma, Müller Cecília országos tisztifőorvos még az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján is csak annyit mondott, hogy a fertőzöttek "egyenletesen oszlanak el az egész országban".

Kedden késő este azonban megjelent egy statikus térkép a Koronavirus.gov.hu tájékoztató oldalon, amelyről leolvasható, hol hány igazolt fertőzést tartanak nyilván. Erről kiderül, hogy az eddig közölt 525 eset közül a legtöbbet, 232-őt Budapesten, 98-at Pest megyében tartanak számon, a legkevesebb fertőzött Heves és Békés megyében van: 3-3 fő. 


Forrás: koronavirus.gov.hu

Hetekig a hivatalos tájékoztatásban csupán az elhunytak állampolgárságát közölték, hétfőn aztán a COVID-19 betegségben elhunyt 16 páciens több adatát is nyilvánosságra hozták a kormányzati tájékoztató oldalon, köztük a nemüket és azt, milyen alapbetegségük volt. Jelenleg a négy újabb elhunyttal kapcsolatban tudható, hogy mind 65 felettiek, két nő és két férfi beteg esett áldozatul mára a betegségnek. Részletesebben: egy 86 éves nő beteg, akinek alapbetegsége mindössze a magas vérnyomás volt, egy 67 éves nő beteg, szintén magas vérnyomással és ISZB-vel, vagyis iszkémiás szívbetegsége volt. 

Egy 66 éves férfi beteg sem élte túl a fertőzést, neki szív- és érrendszeri megbetegedése, idült reumás szívbetegsége, és degenaratív ("kopásos") gerincbetegsége volt, illetve egy 91 éves férfibeteg is életét veszítette, akinek az alapbetegségei között volt szív- és érrendszeri megbetegedés, magas vérnyomás, idült reumás szívbetegség, és agyi érbetegség is.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Foghatják a fejüket a pesti autósok: júniustól erre sokan ráfizetnek
Komoly pénzekbe kerül, ha valaki kocsival váltaná ki a tömegközlekedést.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Auchan

05.28-06.03
Országos

Tesco

05.28-06.03
Országos

Aldi

05.28-06.03
Országos

Lidl

05.28-06.03
Országos

Praktiker

04.02-07.31
Országos

  Ajánlatunk